Αρθρογραφία

Ανεξαρτησία – Νίκος Διαμαντόπουλος: Όταν η Δημοτική Αρχή απαξιώνει θεσμικές διαδικασίες του Δ.Σ. Ήλιδας

nikos_diamantopoylos.jpg
Ακούστε το άρθρο

Όπως έχω αναφέρει εξ’ αρχής, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας, πρόθεση της Ανεξαρτησίας, είναι η αξιοποίηση εργαλείων που της δίνει το θεσμικό πλαίσιο, προκειμένου ν’ αναβαθμιστεί και ο λειτουργικός ρόλος του Οργάνου.

Σε αυτή τη βάση αλλά και καταγγέλλοντας την τακτική ορισμένων (ευτυχώς… ολίγων) μελών του Σώματος, να κάνουν σωρεία Ερωτήσεων στις συνεδριάσεις, για να κερδίσουν εντυπώσεις παρουσία των δημοσιογράφων, μιας και γίνονται στην αρχή και μάλιστα -έχει παρατηρηθεί- κατόπιν να αποχωρούν, εμείς αναδείξαμε τη δυνατότητα κατάθεσης Έγγραφων Ερωτήσεων, την οποία μάλιστα μας παρέχει η ίδια η νομοθεσία. Δεν κάναμε δηλαδή, τίποτα περισσότερο από το ν’ αξιοποιήσουμε μια «θαμμένη» δυνατότητα που μας δίνει ο κανονισμός (βλ. Πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ.).

Μάλιστα, ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ έχουμε καταθέσει από καιρού, συγκεκριμένες προτάσεις, ως βάση επεξεργασίας, για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας (π.χ. 21-06-2016 / 14755).

Από τις 12 Σεπτεμβρίου του 2016, έχουμε καταθέσει (2) δύο Έγγραφες Ερωτήσεις που ενώ βάσει διατάξεων, η Δημοτική Αρχή υποχρεούται ν’ απαντήσει μέσα σε διάστημα ενός μηνός, σήμερα, Ιούνιος του 2017, κοντά δηλαδή, έναν χρόνο μετά, δεν έχει υπάρξει καμία Απάντηση.

Ενημερώνουμε λοιπόν, την τοπική κοινωνία, ότι στις 12-09-2016 καταθέσαμε Προς την Δημοτική Αρχή Ήλιδας, με Κοινοποίηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας:

– «Έγγραφη Ερώτηση -στα πλαίσια και σύμφωνα με τις προβλέψεις και διατάξεις λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας- για την κάλυψη αναγκών σε Κιόσκια στις πιάτσες των ΤΑΞΙ για την προστασία των οδηγών», με Αριθμό Πρωτοκόλλου 22697.

– «Έγγραφη Ερώτηση -στα πλαίσια και σύμφωνα με τις προβλέψεις και διατάξεις λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας- για την υδροδότηση περιοχής στην Τοπική Κοινότητα Χαβαρίου», με Αριθμό Πρωτοκόλλου 22698.

Δέκα (10) μήνες λοιπόν μετά, δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση. Το γεγονός βεβαίως και πριν απευθυνθώ σήμερα δια του Τύπου στον λαό της Ήλιδας, έχω αναφέρει επανειλημμένως στο οικείο Δημοτικό Συμβούλιο. Αφού η στάση ευθύνης της Ανεξαρτησίας, απαξιώνεται από μια Δημοτική Αρχή που αναλώνεται στο πως θα «γαντζωθεί» στην εξουσία, μέσα από βολέματα… των δικών της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι σε μια από τις καταγγελίες μου στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ, έψαχναν εκείνη την ώρα, να βρουν ποιος έχει «χρεωθεί» τις συγκεκριμένες Ερωτήσεις.

Ως γνωστόν ίσως, εγώ δεν μπαίνω ποτέ σε διαδικασίες αναφορών και καταγγελιών σε ανώτερες αρχές τύπου αποκεντρωμένων περιφερειακών διοικήσεων, για να ελεγχθεί μια αιρετή Αρχή, βάσει στοιχείων πολιτικής νομιμότητας. Αλλά βγαίνω σήμερα στον λαό της Ήλιδας και καταγγέλλω πολιτικά, την απαξίωση τόσο του Δημοτικού Συμβουλίου και των θεσμικών διαδικασιών του, όσο βεβαίως και την ουσία που προκύπτει από το περιεχόμενο των Έγγραφων Ερωτήσεών μας. Οι οποίες μάλιστα, είχαν κατατεθεί εγγράφως, ακριβώς για λόγους έμφασης, για να δοθεί το κύρος και η σημασία που θεωρούσαμε πως χρειαζόταν, όσον αφορά τα εν λόγω θέματα.

Μπορεί… τους αρμοδίους του Δήμου Ήλιδας, να μην τους αφορά άμεσα, αν οι οδηγοί ΤΑΞΙ στην Αμαλιάδα, έχουν ένα απάγκιο, για να μην βρέχονται το Χειμώνα και να μην καίγονται το Καλοκαίρι, ούτε αν σε μια περιοχή του δήμου, έχουν οι άνθρωποι να πιουν νερό. Ίσως αυτά για τους υπευθύνους των εξουσιών και των γραφείων, των μισθών και των αντιμισθιών, να είναι… ψιλά γράμματα. Επειδή όμως εμείς στην ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, προερχόμαστε -πολιτικά- μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας, όντες… σαρξ εκ της σαρκός της, αυτά είναι για ‘μας τα σημαντικά και άξια λόγου και επίλυσης.

Ας μας πει λοιπόν ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και η Δημοτική Αρχή Ήλιδας, γιατί δεν απαντώνται οι Έγγραφες Ερωτήσεις της Ανεξαρτησίας. Ας μας πει και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ως καθ’ ύλην αρμόδιος για τη λειτουργία του Οργάνου, τι ενέργειες έχει κάνει(;), για να ξεπεραστεί η ασυνέπεια της Δημοτικής Αρχής.

Με τιμή

Νικόλαος Διαμαντόπουλος

Επικεφαλής Ελάσσονος Μειοψηφίας

Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ»

Όλη η επικαιρότητα