Ανεξέλεγκτες οι ροές μεταναστών από την Τουρκία

Ανησυχητική αύξηση λαμβάνουν οι μεταναστευτικές ροές από τα Τουρκικά παράλια προς την χώρα μας, καθώς το τελευταίο διάστημα καθημερινά εντοπίζονται περισσότεροι από 100 μετανάστες ανοιχτά των ακτών της Μυτιλήνης. Είναι ενδεικτικό πως σε τέσσερις μόνο περιπτώσεις τις τελευταίες 48 ώρες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν 179 μετανάστες.

Το πρωί της Τετάρτης στελέχη του λιμενικού σώματος εντόπισαν 29 μετανάστες που επέβαιναν σε λέμβο στην θαλάσσια περιοχή «Μύστεγνων» στη Λέσβο. Μεταξύ των ατόμων και ένας 27χρονος που συνελήφθη ως χειριστής του σκάφους. Ακόμη 64 άτομα εντοπίστηκαν το πρωί στην ίδια περιοχή που έφτασαν στο σημείο με ταχύπλοο σκάφος και παραλήφθηκαν από στελέχη του λιμενικού σώματος.

Το βράδυ της Δευτέρας άνδρες του λιμενικού εντόπισαν και διέσωσαν 40 πρόσφυγες που επέβαιναν σε σκάφος ανοιχτά της περιοχής του αεροδρομίου, ενώ συνέλαβαν και έναν 28χρονο διακινητή. Τέλος, το απόγευμα της Τρίτης στελέχη του λιμενικού σώματος περισυνέλλεξαν 46 μετανάστες καθώς και έναν 17χρονο διακινητή, από σκάφος στην θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου και οδηγήθηκαν στο λιμάνι του Μαλαγαρίου.

 

newpost.gr