Μπάσκετ

Αγγελόπουλοι: “Με τον δικό μας τρόπο… και σε όποιον αρέσει”

Ακούστε το άρθρο

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα όσα συνέβησαν στον πέμπτο τελικό, αναρωτιούνται γιατί δεν έχει υπάρξει ακόμη η αυτόφωρη σύλληψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και τονίζουν ότι η ομάδα θα επιστρέψει στην κορυφή:

«Κατά τις τελευταίες δύο ημέρες και με αφορμή τα επεισόδια του πέμπτου τελικού του Πρωταθλήματος, γίναμε μάρτυρες μίας ιταμής προσπάθειας εξομοίωσης ανόμοιων καταστάσεων και συμπεριφορών, δημόσιας απόδοσης ευθυνών και απαξίωσης του πανθομολογούμενα υγιέστερου τμήματος του Ελληνικού αθλητισμού.

Όλα αυτά τα χρόνια που βρισκόμαστε στην ιδιοκτησία της ΚΑΕ Ολυμπιακός, έχουμε πολεμήσει έμπρακτα κάθε μορφή βίας, είτε αυτή προέρχεται από τους οπαδούς είτε από διοικητικούς παράγοντες οιασδήποτε ομάδας.

Έτσι, σε συνέχεια και της χθεσινής θέσης της ΚΑΕ Ολυμπιακός, καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τις απαράδεκτες ενέργειες μίας μεμονωμένης μερίδας ατόμων που επεδίωξαν ετσιθελικά να διακόψουν τον πρόσφατο αγώνα. Τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν συνάδουν με τα ιδεώδη του μπασκετικού Ολυμπιακού και δεν έχουν καμία θέση στην ομάδα μας. Δεσμευόμαστε δε ότι, στο μέτρο του δυνατού – και με την επιβεβλημένη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας που είναι εκ του νόμου η μοναδική υπεύθυνη για τον σωματικό έλεγχο των θεατών και την επιβολή της δημόσιας τάξης στα γήπεδα-, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να απομονωθούν και να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Θεωρούμε, επίσης, αδιανόητη την ανοχή που έχει επιδειχθεί επί μία και πλέον εβδομάδα στις ποινικά διωκόμενες προκλήσεις του υπότροπου ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος υποδαύλισε δημόσια τη βία με τις συνεχείς εμπρηστικές τοποθετήσεις του στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και το πρωτοφανές πληρωμένο τηλεοπτικό μήνυμα που προβλήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Ακόμη και την ημέρα του αγώνα και ενώ τον υποδεχθήκαμε δημόσια στο ΣΕΦ ενώπιον των φιλάθλων μας, ο τελευταίος επιτέθηκε με απειλές και χυδαίες υβριστικές εκφράσεις στους διαιτητές και εξαγρίωσε εν γνώσει του το σύνολο του κοινού, παρουσία όλων των αρμοδίων αστυνομικών και εισαγγελικών αρχών. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, γιατί δεν έχει προχωρήσει κανείς, μέχρι και σήμερα, στην αυτόφωρη σύλληψη του;

Σε ό,τι μας αφορά, αναγνωρίζουμε τα λάθη που έχουμε κάνει κατά τη διοίκηση της ΚΑΕ Ολυμπιακός. Κάτι τέτοιο είναι αναπόφευκτο, ωστόσο απέχει παρασάγγας από την εξομοίωσή και διασύνδεσή μας με οιεσδήποτε παραβατικές συμπεριφορές και παράνομες ενέργειες. Στην πολύχρονη πλέον απασχόλησή μας, έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε τον δύσβατο δρόμο. Δεν έχουμε καμία εξάρτηση από τον οιονδήποτε τρίτο, δεν έχουμε στην κατοχή μας και δεν ελέγχουμε οιοδήποτε μέσο ενημέρωσης, σεβόμαστε δε απόλυτα τους νόμους, τις αποφάσεις και τους θεσμούς της Ελληνικής δικαιοσύνης. Αυτή είναι η αλήθεια μας· και με αυτή θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε.

Ο μπασκετικός Ολυμπιακός χαίρει καθολικού σεβασμού και αναγνώρισης, όχι μόνο για τις επιτυχίες του, αλλά ιδίως για την υγεία που βγάζει. Άλλωστε, η στήριξη και η αποθέωση που γνώρισαν από τους αγνούς φιλάθλους μας, τους αντιπάλους, αλλά και το σύνολο της διεθνούς μπασκετικής κοινότητας, οι αθλητές μας καθόλη τη διάρκεια του FINAL 4, κατά τον ημιτελικό και τον τελικό της Κωνσταντινούπολης αποτελεί την πλέον χειροπιαστή απόδειξη.

Σε αυτή, λοιπόν, την ομάδα και τους χιλιάδες φιλάθλους που την στήριξαν έμπρακτα, ειρηνικά και με πάθος σε όλη τη σεζόν, μέχρι και τα τελευταία λεπτά του πέμπτου τελικού του Πρωταθλήματος, αξίζει μόνο η κορυφή και εκεί θα προσπαθήσουμε να την ξαναφέρουμε από τη νέα χρονιά. Σύμφωνα, πάντοτε, με τις αρχές και τις αξίες μας, με τον δικό μας τρόπο… και σε όποιον αρέσει.

Παναγιώτης & Γιώργος Αγγελόπουλος».

Πηγή: redking.gr

Όλη η επικαιρότητα