Αρθρογραφία Χωρίς κατηγορία

Άγγελος Τσιγκρής: «Να μην αφήσουμε, τα Καλαβρυτοχώρια και την ορεινή Αχαΐα, να ερημώσουν…»

Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την εγκατάλειψη της ορεινής Αχαΐας και ειδικότερα της ευρύτερης περιοχής της Κλειτορίας, Δάφνης και Αροανίας από κάθε έργο ανάπτυξης και υποδομής, ο δικηγόρος και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Απόλυτη εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει η ορεινή Αχαΐα και συγκεκριμένα η περιοχή της Κλειτορίας και η ευρύτερη περιοχή Δάφνης, Αροανίας και Τριποτάμων, οι κάτοικοι της οποίας ζητούν:
1. Τη βελτίωση του απαρχαιωμένου οδικού δικτύου και πρώτα και κύρια του οδικού άξονα της Ε-111. Αξίζει εδώ να τονιστεί ότι το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής δεν διαθέτει ικανοποιητική σήμανση και παρουσιάζει κατολισθήσεις και ρήγματα.
2. Τη στήριξη των επιχειρήςεων παραγωγής τυριού και την επιδότηση για εκσυγχρονισμό τους με μηχανολογικό εξοπλισμό και μέσα.
3. Την αλλαγή της κοινής υπουργικής απόφασης για τους υφιστάμενους κτηνοτρόφους της περιοχής.
4. Την ανέγερση των εργατικών κατοικιών της Κλειτορίας, για τις οποίες έχει ήδη παραχωρηθεί το οικόπεδο για την ανέγερση και έχει εκπονηθεί η σχετική μελέτη.
5. Την υλοποίηση του έργου της ανάπλασης της Κλειτορίας.
6. Την αναβάθμιση και τη στήριξη του Περιβαλλοντικού Κέντρου Κλειτορίας.
7. Την αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που παρέχεται στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας.
8. Την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή της Κλειτορίας, Δάφνης και Αροανίας.

Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε την ταλαιπωρία των κατοίκων των πρώην δήμων Κλειτορίας, Παίων και Αροανίας, λόγω της κατάργησης του της Εφορίας και του Κέντρου Υγείας και την υπαγωγή τους στα αντίστοιχα των Καλαβρύτων, που απέχουν αρκετά χιλιόμετρα δύσκολου και κακής ποιότητας δρόμου.

Η Πολιτεία οφείλει να σκύψει με προσοχή και να επιλύσει τα δίκαια αιτήματα της ορεινής Αχαΐας που πληρώνει το βαρύτερο τίμημα της οικονομικής κρίσης και απειλείται άμεσα με ερημοποίηση…».

_____________________________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσειεκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Όλη η επικαιρότητα