Αχαϊα

Ανοίγει τη Δευτέρα ο ανακαινισμένος «Άγιος Ανδρέας»

Ακούστε το άρθρο

Σχεδόν εννέα χρόνια μετά την εκκένωση του το καλοκαίρι του 2008 λόγω των φθορών που υπέστη από τον σεισμό το πολυώροφο κτίριο του Νοσοκομείου της Πάτρας «Ο Άγιος Ανδρέας» ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να υποδεχθεί ασθενείς. Η αρχή αναμένεται να γίνει την προσεχή Δευτέρα με την Καρδιολογική Κλινική καθώς και την Εντατική Καρδιοπαθών και στην συνέχεια παίρνουν οι υπόλοιπες κλινικές με στόχος εντός του Μαρτίου να απομένει μονάχα η μεταφορά του Νοσημάτων Θώρακος.

Σήμερα μάλιστα η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει προγραμματίσει αγιασμό στους χώρους του κτιρίου που ανακαινίστηκε πλήρως και αποτελεί πλέον μια σύγχρονη υγειονομική μονάδα. Περιχαρής για την εξέλιξη αυτή ο Διοικητής του Νοσοκομείου Θόδωρος Σερεμέτης  είπε στο thebest.gr:

«Ήρθε η στιγμή να το παραλάβει σιγά-σιγά η Πάτρα προς χρήση και έχουμε αποφασίσει πριν την παραλαβή προς χρήση, να κάνουμε έναν αγιασμό πριν το πρωί της Παρασκευής γιατί το κτίριο είναι σε εργοταξιακό καθεστώς πολλά χρόνια τώρα. Μια τυπική διαδικασία, δεν έχουμε καλέσει φορείς κ.α. δεν είναι τα εγκαίνια αλλά την θεωρήσαμε επιβεβλημένη. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μπουν στο κτίριο οι πρώτοι ασθενείς, ίσως την ερχόμενη Δευτέρα.

Πρέπει να κινηθούμε με λεπτό τρόπο. Η προς μετακίνηση κλινική να είναι με το κατά το δυνατό μικρότερο αριθμό ασθενών, είτε γιατί το προέβλεψε είτε γιατί το επεδίωξε κάποια τακτικά περιστατικά δηλαδή να τα καθυστερήσει, να γίνει η μετακίνηση και να τα παραλάβει την επόμενη μέρα. Επίσης θα πρέπει να γίνει σε μέρα μη εφημερίας. Άρα οι μέρες που μας μένουν ελεύθερες για μετακινήσεις είναι η Δευτέρα, η Τετάρτη, η Παρασκευή ή το Σάββατο. Με αυτόν τον τρόπο θα κινηθούμε», σημείωσε ο κ. Σερεμέτης.

Όλη η επικαιρότητα