Ηλεία

«Άνοιγμα στην κοινωνία» σχεδιάζουν οι φοιτητές του ΤΕΙ Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Το αποτύπωμά τους στην πόλη της Αμαλιάδας φιλοδοξούν να αφήσουν οι φοιτητές του ΤΕΙ ‘Τεχνολόγων Γεωπόνων’, δημιουργώντας μία σχέση αμφίδρομη του ΤΕΙ με την κοινωνία, έτσι ώστε και οι δύο πλευρές να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη και να αξιοποιήσουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που δίνει η λειτουργία ενός Τεχνολογικού ιδρύματος σε μια μικρή πόλη.

Γι’ αυτό με την έναρξη του νέου Ακαδημαϊκού έτους που έγινε πριν από μερικές ημέρες, ξεκίνησε και ο σχεδιασμός για πιο ενεργή παρουσία των φοιτητών στην ζωή της πόλης.

Καλωσόρισαν τους ‘νέους’!

Χθες το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των φοιτητών συγκάλεσε την πρώτη Γενική Συνέλευση φοιτητών. Μία συνέλευση που ήταν ουσιαστικά ένα καλωσόρισμα των νέων φοιτητών που ενεγράφησαν στο Τμήμα και οι οποίοι άφησαν πολύ καλές πρώτες εντυπώσεις καθώς ήρθαν με μεγάλη διάθεση και στα συν συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι περίπου 100 ήρθαν για να παραμείνουν!

Το γεγονός ότι το Τμήμα διατήρησε την βάση του άνω από το 10, στα 10.300 μόρια, ικανοποίησε ιδιαίτερα και τον Σύλλογο των φοιτητών, αφού ο στόχος τους είναι να ανέβει το επίπεδο του τμήματος.

Συνεργασία με Εμπορικό Σύλλογο

Το προεδρείο ενημέρωσε την συνέλευση ότι ήδη έγιναν κάποιες πρώτες επαφές με τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας, έτσι ώστε ο Σύλλογος, και πιο συγκεκριμένα οι καταστηματάρχες της πόλης, να κάνουν κάποιες προσφορές στους φοιτητές, ενώ και οι φοιτητές προτίθενται φέτος να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις του Εμπορικού Συλλόγου, αλλά και από μόνοι τους να οργανώσουν εκδηλώσεις, εκθέσεις και συνέδρια.

«Θέλουμε να έρθουμε πιο κοντά στην τοπική κοινωνία. Μάλιστα, θα κάνουμε μία φορά τον μήνα και ένα φοιτητικό πάρτι, κυκλικά στα καταστήματα της πόλης, έτσι ώστε και τα καταστήματα να βοηθήσουμε και εμείς να δημιουργήσουμε έσοδα στο ταμείο του Συλλόγου μας, το οποίο η αλήθεια είναι ότι πρώτη φορά έχει έσοδα» ανέφερε στην ‘Π’ ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Αναστασιάδης.

Οι νέοι φοιτητές πήραν μία πρώτη γεύση χθες της λειτουργίας του Συλλόγου, του σχεδιασμού, αλλά και των προβλημάτων και αξίζει να σημειωθεί ότι οι ‘παλιοί’ ζήτησαν από τους ‘νέους’ να σεβαστούν το κτιριακό συγκρότημα και να διατηρήσουν τους χώρους καθαρούς.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνέλευσης το προεδρείο του Συλλόγου συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Τμήματος Βασίλη Παπασωτηρόπουλο και του έθεσαν ορισμένα προβλήματα του τμήματος.

Όλη η επικαιρότητα