Ελλάδα

Ανησυχία από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για επεισόδια στα Βρασνά

Ακούστε το άρθρο

Ως μεμονωμένα κρούσματα αξιολογεί ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης τα βίαια γεγονότα που έλαβαν χώρα χθες το βράδυ στην περιοχή των Βρασνών στη Βόρεια Ελλάδα, καλώντας σε συνεργασία κυβερνητικούς και μη φορείς προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια γεγονότα.

Σε σχετική ανακοίνωση την οποία και εξέδωσε ο οργανισμός, εκφράζει την ανησυχία του, εντούτοις τονίζει πως στη διάρκεια των τελευταίων ετών μέχρι και σήμερα,  η στάση που έχει επιδείξει η Ελλάδα απέναντι στους μετανάστες έχει υπάρξει αξιοσημείωτη.

«Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες παραδειγμάτων ειλικρινούς αλληλεγγύης και σεβασμού προς τους πληθυσμούς προσφύγων και μεταναστών, τόσο από την ελληνική κοινωνία συνολικά όσο και από τοπικές κοινότητες.

Ο ΔΟΜ αξιολογεί τα χθεσινοβραδινά γεγονότα ως μεμονωμένα περιστατικά και καλεί το σύνολο των κυβερνητικών και των μη κυβερνητικών φορέων να συνεργαστούν, ώστε να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται πως χθες στα Βρασνά μερίδα του τοπικού πληθυσμού αντέδρασε στη μεταφορά ευάλωτων μεταναστών, από το νησί της Σάμου σε δομές προσωρινής φιλοξενίας στην περιοχή.

Πηγή: skai.gr

Όλη η επικαιρότητα