Ελλάδα

Ανησυχία στην Κρήτη: Στους 7 οι κρατούμενοι που απέδρασαν ύστερα από άδεια

Ακούστε το άρθρο

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως αυξάνονται τα περιστατικά κρατουμένων που δεν επιστρέφουν στις φυλακές της Κρήτης έπειτα από την ολιγοήμερη άδεια που έχουν λάβει.

Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια του φετινού φθινοπώρου επτά συνολικά κρατούμενοι που έφυγαν από τις φυλακές των Χανίων και της Νέας Αλικαρνασσού του Ηρακλείου δεν επέστρεψαν… ποτέ!

Πρόκειται για κρατούμενους που εκτίουν ποινή φυλάκισης για διάφορα αδικήματα, από διακίνηση και μεταφορά μεταναστών μέχρι ναρκωτικά και κλοπές.

Από τους επτά «δραπέτες» μόνο ο ένας έχει βρεθεί κι έχει επιστρέψει στη φυλακή. Οι υπόλοιποι αναζητούνται από τις αστυνομικές αρχές.

Ποιοι είναι οι «δραπέτες» κρατούμενοι

– 29χρονος αλλοδαπός ήταν να επιστρέψει στις 30 Αυγούστου μετά από ολιγοήμερη άδεια στις φυλακές Αλικαρνασσού. Είχε καταδικαστεί σε 9 χρόνια φυλάκισης για διακεκριμένες κλοπές.

– 46χρονος αλλοδαπός δεν επέστρεψε στις φυλακές Αλικαρνασσού στις 6 Σεπτεμβρίου. Εξέτιε ποινή κάθειρξης για υπόθεση ναρκωτικών.

– Δύο κρατούμενοι στις φυλακές των Χανίων – 36 και 38 χρόνων – δεν επέστρεψαν μετά από άδεια στη 1 Οκτωβρίου.

– 59χρονος άνδρας που εξέτιε ποινή κάθειρξης για διακεκριμένες κλοπές έλειπε στην καταμέτρηση στο Αγροτικό Κατάστημα Κράτησης στην Αγιά Χανίων στις 13 Οκτωβρίου. (Λίγες ημέρες μετά οι αρχές τον εντόπισαν στο σπίτι της μητέρας του και τον επέστρεψαν στις φυλακές).

– 37χρονος αλλοδαπός που εξέτιε ποινή για διακίνηση μεταναστών δεν επέστρεψε στις 31 Οκτωβρίου από την ολιγοήμερη άδεια του στις φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού.

– 40χρονος κρατούμενος στις φυλακές Χανίων δεν επέστρεψε μετά τη άδειά του στη 1 Νοεμβρίου. Εξέτιε ποινή κάθειρξης για διακίνηση ναρκωτικών.

Πηγή: cretapost

Όλη η επικαιρότητα