Ηλεία

Άνοιξε τις πύλες της η 18η Πανηλειακή ανθοκομική έκθεση στην Αμαλιάδα: Πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων!

Ακούστε το άρθρο

Πρεμιέρα με χαμόγελα για την 18η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση στην Αμαλιάδα, καθώς οι εκθέτες αισιοδοξούν ότι και φέτος θα συγκεντρώσει τα βλέμματα του κοινού όχι μόνο του δήμου Ήλιδας αλλά ολόκληρου του νομού Ηλείας.

Η έκθεση φιλοξενείται στην πλατεία Ανεμομύλου και από χθες το μεσημέρι τα περίπτερα ήταν έτοιμα, ενώ το βράδυ έγιναν και τα επίσημα εγκαίνια.

Από την ώρα που στήνονταν τα περίπτερα κάποιοι άρχισαν να επισκέπτονται το χώρο για να πάρουν μία… ‘πρώτη γεύση’ του τι θα υπάρξει στην συνέχεια. Άλλωστε, θα έχουν όλο το χρόνο στην διάθεσή τους, αφού η έκθεση θα λειτουργήσει έως και την Δευτέρα 28 Μαΐου και θα είναι ανοιχτή από τις 9 το πρωί έως τις 10 το βράδυ

Μεγάλη ποικιλία

Τα περίπτερα είναι γεμάτα από κάθε λογής φυτά και λουλούδια και η πλατεία έχει μετατραπεί σε έναν τεράστιο κήπο με χρώματα και αρώματα. Όπως λένε και οι εκθέτες η ποικιλία είναι μεγάλη και παράλληλα είναι πολύ καλές και οι τιμές, που απευθύνονται σε όλα τα βαλάντια, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έχουν την δυνατότητα να κάνουν τις αγορές τους για τα σπίτια, τα μπαλκόνια και τους κήπους τους. Εκτός από τα φυτά και λουλούδια υπάρχουν πολλά είδη για τον κήπο.

Παράλληλα λειτουργούν και περίπτερα με χειροποίητα είδη, μπιζού, είδη θαλάσσης, διακοσμητικά, σαπούνια.

Ο χώρος της παλιάς παιδικής χαράς έχει μετατραπεί σε πάρκο ψυχαγωγίας για τα παιδιά, ενώ στο κτίριο του Εμπορικού Συλλόγου λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής από τα τμήματα ζωγραφικής της Παπαχριστοπουλείου βιβλιοθήκης Αμαλιάδας και του Παλαιοχωρίου υπό τον εικαστικό Κρίστο Χάσα και την εικαστικό Ελένη Σταθοπούλου.

Η έκθεση πλαισιώνεται και από πολλές παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους.

Για σήμερα Κυριακή το πρόγραμμα προβλέπει στις 7 το απόγευμα ζωγραφική προσώπου- σώματος για τα παιδιά από το Κοινωφελές Σωμαρείο ‘Πύρρων’, ενώ στις 7 θα έχει και χορούς από το γυμναστήριο ‘ΑΘΛΟΚΙΝΗΣΗ’ του Β. Καραγκούνη. Στις 7:30 θα παρουσιαστεί χορευτικό πρόγραμμα από την Σχολή χορού της Δ. Μπέρτσου στα Κρέστενα και στις 9 παράσταση παραδοσιακού θεάτρου σκιών από τον Χρήστο και Φώτη Πλέσσα.

Αύριο Δευτέρα στις 7:30 το απόγευμα θα παρουσιαστούν χορευτικά από το γυμναστήριο LIFETIME, στις 8:30 παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ‘ΕΛΙΣΣΑ’ και στις 9 έντεχνο μουσικό πρόγραμμα.

 

Όλη η επικαιρότητα