Αρθρογραφία

Αννα Κορτέση: «30 Ιουλίου, Παγκόσμια ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων – παγκόσμια ημέρα ντροπής»

Ακούστε το άρθρο

Σε μία εποχή που λέμε ότι το πολίτευμα μας είναι η δημοκρατία, σε μία κοινωνία που μιλάμε για πρόοδο, ισότητα, αξιοκρατία και άλλες πολύτιμες και βαθιές εκφράσεις αξίας και ουσίας κλείνουμε τα μάτια στην κοινωνία.

Αποστασιοποίηση και αδιαφορία προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο όταν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ότι εμείς οι ίδιοι αποτελούμε την κοινωνία. Παγκόσμια ημέρα κατά της εμπορίας ανθρώπων η αλλιώς παγκόσμια ημέρα ντροπής. Αυτή η ημέρα δεν θα έπρεπε να αναγράφεται στο λεξιλόγιο μας αν θέλουμε να λεγόμαστε ανθρώπινα όντα με νόηση και αισθήματα.

Η εμπορία ανθρώπων συμβαίνει καθημερινά δίπλα μας . Δεν είναι η παράνομη διακίνηση ανθρώπων μόνο. Είναι η σεξουαλική εκμετάλλευση, η καταναγκαστική επαιτεία, η παιδική εργασία, το εμπόριο οργάνων, ο καταναγκαστικός γάμος, η καταναγκαστική εργασία κτλ.

Ο φόβος, η φτώχεια, η αδιαφορία και τα προσωπικά προβλήματα δημιουργούν φαινόμενα αποστασιοποίησης αλλά αυτό κάποτε πρέπει να λάβει ένα τέλος για την εξάλειψη αυτού του παγκόσμιου φαινομένου που συμβαίνει δίπλα μας .

Σε μία κοινωνία με γρήγορη ταχύτητα πληροφοριών (μέσα κοινωνικής δικτύωσης κτλ), και με οργανώσεις προσπάθειας εξάλειψης του φαινομένου η ευαισθητοποίηση θα πρέπει να είναι η αρχή. Συμβαίνει δίπλα μας ,αύριο μπορεί να είσαι εσύ! Χρωστάμε στα παιδιά μας έστω και μια προσπάθεια.

Μην κλείνεις τα μάτια.
Με μία φωνή ξεκινάνε όλα στην ζωή!

Κορτέση Άννα

Όλη η επικαιρότητα