Κόσμος

Ανοίγει το σπίτι του σε σύρους πρόσφυγες ο Μάικλ Μουρ

michael_moor.jpg
Ακούστε το άρθρο
Nα δεχθεί σύρους πρόσφυγες στο σπίτι του στο Μίσιγκαν επιθυμεί ο αμερικανός σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, σύμφωνα με όσα είπε την Παρασκευή, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για την άρνηση του κυβερνήτη της πολιτείας να δεχθεί πρόσφυγες.

Σε ανοικτή επιστολή του στο Facebook, ο Μάικλ Μουρ, γνωστός για τις πολιτικές του απόψεις, επιτέθηκε στον κυβερνήτη του Μίσιγκαν, Ρικ Σνάιντερ, κατηγορώντας τον για «αντιαμερικανική» συμπεριφορά.

Ο Σνάιντερ είναι ένας από τους κυβερνήτες, περισσότεροι από 25 σε σύνολο 50, που ανακοίνωσαν ότι δεν θα δεχθούν σύρους πρόσφυγες στις πολιτείες τους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, που ελέγχει το Κογκρέσο, υποστηρίζει αυτή τη θέση, όμως ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επιμένει ότι οι πρόσφυγες θα γίνουν δεκτοί στις ΗΠΑ και κατηγορεί τους ρεπουμπλικάνους ότι υπερβάλουν.

«Η ενέργειά σας δεν είναι μόνο ντροπιαστική, είναι, όπως γνωρίζετε, και αντισυνταγματική (μόνο ο πρόεδρος έχει δικαίωμα να αποφασίζει για τέτοιου είδους θέματα)» τονίζει ο Μουρ.

«Είμαι απογοητευμένος από εσάς, κυβερνήτη Σνάιντερ, από τις άκαρδες και αντιχριστιανικές ενέργειές σας και από το γεγονός ότι συνταχθήκατε με τους τουλάχιστον 25 κυβερνήτες (εκ των οποίων μόνο ένας δεν είναι ρεπουμπλικάνος) που αποφάσισαν να εμποδίσουν τους νόμιμους σύρους πρόσφυγες να έρθουν στις πολιτείες τους» προσθέτει ο αμερικανός σκηνοθέτης.

Παράλληλα, εκφράζει την πρόθεσή του «να αγνοήσει» την απόφαση του κυβερνήτη και να έρθει σε επαφή με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να του προτείνει να δεχθεί σύρους πρόσφυγες στο σπίτι του στο Τράβερς Σίτι στο βόρειο Μίσιγκαν. Ο Μουρ καλεί, μάλιστα, τους αμερικανούς πολίτες να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα