Ομογένεια

Ανοιξιάτικη χοροεσπερίδα από τον Σύλλογο Ξηροκαμπιτών Τορόντο

xir_693_464.jpg
Ακούστε το άρθρο

Τι κάνει έναν σύλλογο δραστήριο και δημιουργικό, ανεξάρτητα από το πληθυσμιακό μέγεθος που αντιπροσωπεύει; Φυσικά οι άνθρωποι που τον συγκροτούν και τον διοικούν. Αν λοιπόν τα μέλη και οι διοικήσεις, του οποιουδήποτε συλλόγου έχουν, τις όποιες ικανότητες και τις χρησιμοποιούν με αγάπη, μεράκι και υπεύθυνη φροντίδα, τα αποτελέσματα των προσπαθειών τους, είναι πάντα αξιοζήλευτα και θετικά.

Σ’ αυτήν την ιδιαίτερη κατηγορία των δραστήριων παροικιακών συλλόγων εντάσσεται και ο «Σύλλογος Ξηροκαμπιτών Τορόντο», ο οποίος το περασμένο Σάββατο διοργάνωσε τη φετινή εαρινή του χοροεσπερίδα.
Η ωραία και άψογα οργανωμένη εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στην πασίγνωστη και φιλόξενη αίθουσα του “SPIRALE”, προσφέροντας πραγματική ελληνική παραδοσιακή ψυχαγωγία, στις εκατοντάδες Ξηροκαμπιτών και φίλων τους που βρέθηκαν εκεί.
Τη βραδιά άνοιξε με θερμό καλωσόρισμα και περιεκτικό λιγόλογο χαιρετισμό, ο τελετάρχης Χρήστος Μιχαλάκος, ο οποίος στη συνέχεια κάλεσε κοντά του τον πρόεδρο του Συλλόγου, να προβεί κι αυτός στο δικό του χαιρετισμό.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος, με την ιδιότητα του προέδρου των «Ξηροκαμπιτών» Τορόντο, διότι ο ίδιος τυγχάνει και πρόεδρος της «Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Καναδά», πήρε το μικρόφωνο χαιρετώντας και καλωσορίζοντας, με τη σειρά του και αυτός τον κόσμο, ευχαριστώντας τον επίσης, για την παρουσία του.
Ακολούθησε σημαντική και ενδιαφέρουσα ολιγόλεπτη ενημερωτική ομιλία, από την κ. Joan Tyndock, Ελληνικής καταγωγής, η οποία ως εκπρόσωπος ενός επίσημου Καναδικού Ιατρικού Οργανισμού, που κάνει έρευνα για τη θεραπεία της νόσου «σκλήρυνση κατά πλάκας», πληροφόρησε σχετικά όλους τους παρόντες.

Η παρέμβαση της κ. Tyndock, οφείλεται σ’ ένα γεγονός που τιμά τη διοίκηση του Συλλόγου των Ξηροκαμπιτών και μας κάνει όλους σαν Έλληνες να νιώθουμε υπερήφανοι. Ένα μεγάλο μέρος από τις εισπράξεις του χορού, δόθηκαν στον οργανισμό αυτό, για την προσπάθεια  καταπολέμησης αυτής της ασθένειας.

Η πολύ ωραία χοροεσπερίδα, την οποία βιντεοσκόπησε ο Πήτερ Γαλιάτσος και την οποία θα προωθήσει προς παρουσίαση σε Ελλαδίτικο τηλεοπτικό σταθμό, έκλεισε μέσα σε μια χαρωπή ατμόσφαιρα με πολύ κέφι και χορό, χάρη στις μουσικές επιλογές του έμπειρου D. J. Extreme.

Όσο για το γραφικό Ξηροκάμπι, ιδιαίτερη πατρίδα των οργανωτών της επιτυχούς βραδιάς, από απλή κοινότητα, πολλά χρόνια πριν, είναι σήμερα θα λέγαμε, ένα από τα πιο όμορφα προάστια της λακωνικής πρωτεύουσας, της πανάρχαιης και ιστορικής Σπάρτης.

Βρίσκεται σε υψόμετρο 242 μέτρων πάνω από τη θάλασσα και απέχει μόνο 15´ από το κέντρο της πόλης και 20 μόλις λεπτά από τον Βυζαντινό Μυστρά.

Βάσω Ν. Χαριτοπούλου

vasso-charitopoulou@hotmail.com

πηγή: greekpress.ca

Όλη η επικαιρότητα