Ηλεία Πολιτική

«Ανομολόγητη πληγή ο εκφοβισμός» – Επιτυχημένη εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηλείας με ομιλητή τον καθηγητή Άγγ. Συρίγο

Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε μία ακόμα εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηλείας χθες το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο. Συνεχίζοντας την ανάλυση κοινωνικών ζητημάτων τα οποία απαιτούν «ευαίσθητες» και σοβαρές προσεγγίσεις, η γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος της ΝΟΔΕ Ηλείας αυτή τη φορά έθιξε τον εκφοβισμό ως μάστιγα της εποχής με κεντρικό ομιλητή τον αναπλ. καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελο Συρίγο.

Πλήθος πολιτών και στελεχών της ΝΔ στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηλείας στον Πύργο

Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρήστος Γαβράς, ο οποίος ευχαρίστησε τους πολίτες που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, τονίζοντας ότι η οργάνωση συνεχίζει τον κύκλο εκδηλώσεων με κοινωνικά θέματα, συμβάλλοντας στον ευρύτερο προβληματισμό των πολιτών, και πρόσθεσε ότι ο εκφοβισμός αποτελεί ένα ζήτημα που πρέπει να προσεγγιστεί με σωστό κα ψύχραιμό τρόπο για να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις του.

Η γραμματέας  Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, Ζωή Ράπτη, αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του ζητήματος του εκφοβισμού, επισημαίνοντας τις διαστάσεις που έχει λάβει το πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία, και υπογράμμισε ότι στόχος του κόμματος είναι να συμβάλει στην επίλυση των σοβαρών κοινωνικών ζητημάτων που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία μέσα από διαρκείς και ποικίλες δράσεις, στο πλαίσιο της συνεργασίας και της αλληλεγγύης.

«Ανάπτυξη χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη δεν υπάρχει» τόνισε η γραμμ. του του τομέα Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος της ΝΔ, Ζ.Ράπτη

«Ανάπτυξη χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη δεν υπάρχει. Πρέπει να είμαστε κοντά στον άνθρωπο και να πλησιάσουμε ξανά τον πολίτη στην καθημερινότητά του. Η ΝΔ έχει εγκαινιάσει σειρά δράσεων κοντά στον πολίτη και την κοινωνία και για αυτό το λόγο θέλουμε να δώσουμε το στίγμα μας μαζί με όλα τα στελέχη, μέσα από πολλή και σκληρή δουλειά και συνεργασία», τόνισε η κα Ράπτη.

Πλήθος πολιτών και στελεχών της ΝΔ στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηλείας στον Πύργο
Πλήθος πολιτών και στελεχών της ΝΔ στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηλείας στον Πύργο

Η γραμματέας του τομέα Σχέσεων Κοινωνίας-Κόμματος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Αριστέα Παπαδοπούλου, τόνισε ότι η παράταξη συνεχίζει τις επιτυχημένες εκδηλώσεις για σοβαρά κοινωνικά ζητήματα που έως τώρα έμεναν στο περιθώριο, και σημείωσε ότι ζητήματα όπως ο εκφοβισμός πρέπει να αναδεικνύονται για να επιλυθούν.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτ. Αυγενάκης στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα αντιμετώπισης κάθε μορφής βίας και τόνισε ότι «η αλληλεγγύη είναι το στήριγμα της κοινωνίας. Εμείς, ως πολιτικός χώρος, έχουμε ως φιλοσοφία την αντίθεση προς τη βία και προτεραιότητα για τη ΝΔ είναι η εξάλειψή της και ενίσχυση των αδυνάτων απέναντι σε φαινόμενα όπως ο εκφοβισμός».

«Ο εκφοβισμός είναι ανομολόγητη πληγή στην ελληνική κοινωνία», δήλωσε στην εφ.«Πατρίς» ο αναπλ. καθηγητής του Παντείου, Άγγ. Συρίγος

«Διάχυτη η αντικοινωνική συμπεριφορά»

Ο κ.Συρίγος τόνισε ότι «ο εκφοβισμός είναι ανομολόγητη πληγή στην ελληνική κοινωνία. Είναι κάτι που δεν αναφέρεται ούτε στις μικρότερες ούτε στις μεγαλύτερες ηλικίες, όλα αυτά όμως είναι συμπτώματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς που είναι διάχυτη, ιδίως τα τελευταία χρόνια στην κοινωνία μας. Δεν είναι μόνον ο εκφοβισμός που συμβαίνει στα σχολεία, είναι εκφοβισμός σε εκείνον ο οποίος δεν λέει τη γνώμη του, σε εκείνον που βλέπει κάποια αντικοινωνική συμπεριφορά, όπως π.χ. βλέπει κάποιον να πετάει σκουπίδια και φοβάται να διαμαρτυρηθεί, είναι μια διάχυτη κατάσταση στην ελληνική κοινωνία, την οποία κάποια στιγμή θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε την επόμενη μέρα».

Πλήθος πολιτών και στελεχών της ΝΔ στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηλείας στον Πύργο

Σε ερώτηση της εφ.«Πατρίς» για το αυτό συνεπάγεται έλλειμμα δημοκρατίας απάντησε ότι κυρίως είναι έλλειμμα παιδείας. «Ξεκινά από το σχολείο, όταν δεν βάζεις τον μαθητή να βάψει το σχολείο του για να καταλάβει ότι το σχολείο είναι δικό του, έχει την αίσθηση ότι μπορεί να το καταστρέψει. Κατ’ επέκταση αυτό προχωράει και σε άλλες μορφές. Μπορείς να καταστρέψεις το σχολείο, τον τοίχο που είναι απέναντί σου, να εκφοβίσεις τον άλλον, διότι τα πάντα επικεντρώνονται γύρω από την προσωπικότητά σου, που είναι πάνω από κανόνες, αρχές, κλπ»

Ο ίδιος πριν από μερικές εβδομάδες δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από αγνώστους έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, την οποία χαρακτήρισε μιλώντας στην εφ.«Πατρίς» ως «σύμπτωμα της αντικοινωνικής συμπεριφοράς που προανέφερα».

Παραδεχόμενος εμμέσως ότι συνήθως οι πολίτες δεν ευαισθητοποιούνται αν δεν τους τύχει, εξέφρασε την ανησυχία του για τις προεκτάσεις της αντικοινωνικής συμπεριφοράς. «Πάντοτε αν δεν σου τύχει το ακούς με ενδιαφέρον ή με συμπάθεια, αλλά ως εκεί. Όταν σου τυχαίνει, τότε συνειδητοποιείς τις προεκτάσεις, αλλά φοβούμαι ότι έχουμε φτάσει σε μια περίοδο που αυτό είναι τόσο εκτεταμένο, που δεν μπορείς να πεις “δεν με ενδιαφέρει”». Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο υπεύθ.στρατηγ. σχεδιασμ. ΝΟΔΕ Ηλείας, Δ.Παναγιωτάρας, η πρόεδ. Περ/κής Δυτ. Ελλάδας ΝΟΔΕ Ηλείας, Ακρ. Χάραρη, υπογραμμίζοντας τη σπουδαιότητα της εκδήλωσης και τις διαρκείς προσπάθειες της ΝΟΔΕ Ηλείας για ανάδειξη κοινωνικών προβλημάτων.

Όλη η επικαιρότητα