Μουσική

Αντέγραψε η Λάνα Ντελ Ρέι την Άννα Βίσση;

Ακούστε το άρθρο

Το νέο βίντεο κλιπ της Λάνα Ντελ Ρέι «Doin’ Time» από το καινούριο της άλμπουμ με τίτλο «Norman Fucking Rockwell!» μόλις κυκλοφόρησε και ήδη οι πιο… διαβασμένοι έκαναν ήδη τις συγκρίσεις τους.

Συγκεκριμένα, στο βίντεο κλιπ του «Doin’ Time» βλέπουμε μια τεράστια φιγούρα της Λάνα Ντελ Ρέι να κινείται νωχελικά, περπατώντας ανάμεσα στα μικροσκοπικά κτίρια μίας πόλης.

Στο ίδιο όμως concept κινήθηκε και η δικιά μας «απόλυτη σταρ» Άννα Βίσση στο μακρινό 1994.

Το τραγούδι της «Είμαι πολύ καλά» έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Άννας Βίσση , ενώ το βίντεο κλιπ μάλιστα έμεινε στην ιστορία ως πρωτότυπο για την εποχή του. Στο ασπρόμαυρο κλιπ, βλέπουμε την Βίσση ως γιγάντια φιγούρα να περιπλανιέται στην Αθήνα.

Υπάρχει παρθενογένεση στην Τέχνη;

Η Άννα Βίσση λοιπόν ήταν πρωτοπόρος. Ή μήπως όχι;

Το 1991, η Belinda Carlisle στο βίντεο κλιπ της επιτυχίας  της «Do You Feel Like I Feel?» χόρευε πάνω από μια πόλη, τρομοκρατώντας τους πολίτες της….

Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες και τα σχόλια δικά σας…

Μια πρώτη ματιά στο νέο άλμπουμ της Λάνα Ντελ Ρέι

Το «Norman Fucking Rockwell!» ασχολείται με θέματα γνώριμα στη δισκογραφία της Λάνα Ντελ Ρέι, όπως η ξεθωριασμένη λάμψη του Χόλιγουντ, το μεγαλείο αλλά και τα ψεγάδια της αμερικανικής κουλτούρας και η ερωτική απογοήτευση.

Ο συμβολικός τίτλος του άλμπουμ αντιπροσωπεύει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον το περίφημο «αμερικανικό όνειρο» και αναφέρεται στον ζωγράφο και εικονογράφο Norman Rockwell (1894 – 1978), ο οποίος φημιζόταν για την απεικόνιση της αμερικανικής κουλτούρας μέσω των έργων του.

Η Λάνα Ντελ Ρέι, επιχειρεί έτσι να δώσει ξανά στη μουσική πολιτικοποιημένο χαρακτήρα και να αναδειχθεί σε μέσο αντίδρασης και διαμαρτυρίας που θα συνδέσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

We’re in Sweden! Come see us in a couple of hours ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lana Del Rey (@lanadelrey) στις

via

Όλη η επικαιρότητα