Life Υγεία

Ανθρακούχο νερό: Πόσο υγιεινό είναι;

Ακούστε το άρθρο

Το ξέρουμε ότι η ενυδάτωση του οργανισμού είναι κλειδί για καλή υγεία, καθώς μπορεί να συμβάλλει μεταξύ άλλων στην ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και την αύξηση της ενέργειας. Πείτε μας όμως ότι δεν είμαστε οι μόνοι που θεωρούμε πως το νερό είναι απίστευτα βαρετό! Γι’ αυτό πολλές φορές επιλέγουμε ανθρακούχο νερό για να δροσιστούμε, καθώς είναι έστω και λίγο πιο ενδιαφέρον. Είναι όμως το ίδιο υγιεινό;

Ενυδατώνει;
Έχουμε καλά νέα! Το ανθρακούχο νερό είναι το ίδιο ενυδατικό με το νερό, ενώ παράλληλα βοηθά το πεπτικό και ουροποιητικό σύστημα. Αποτελεί επίσης την τέλεια υγιεινή εναλλακτική των αναψυκτικών, καθώς δεν έχει καθόλου θερμίδες. Το κακό είναι ότι λίγοι από εμάς μπορούμε να πιούμε την απαιτούμενη ποσότητα νερού που χρειάζεται ο οργανισμός μας, όταν αυτό είναι ανθρακούχο. Ωστόσο η ποσότητα που μπορούμε να πιούμε, συμβάλλει στον ημερήσιο στόχο κατανάλωσης νερού.

Είναι υγιεινό;
Φυσικά και είναι! Αν προτιμάς το ανθρακούχο νερό με γεύσεις, θα σού προτείναμε όμως να διαβάσεις πολύ καλά τη λίστα με τα συστατικά, καθώς μπορεί να περιέχει ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες -κάτι το οποίο σίγουρα δεν θέλεις. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι σύμφωνα με τον Dr. Edmond R. Hewlett του Αμερικανικού Οδοντιατρικού Συλλόγου, η συχνή κατανάλωση του μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο των δοντιών. Όταν συμβαίνει αυτό, τα δόντια γίνονται πιο ευαίσθητα στη θερμοκρασία και επιρρεπή στις κοιλότητες. Μάθε περισσότερα πατώντας ΕΔΩ.

Όλη η επικαιρότητα