Ηλεία

«Ανθρώπινη Αλληλεγγύη» : Πολύτιμη βοήθεια και η πιο μικρή προσφορά…

Ακούστε το άρθρο

 ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ
ΑΠΟ 150 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ 

Κάλεσμα στους πολίτες
να συνδράμουν την προσπάθεια

 

Παροχή βοήθειας σε περισσότερες από 150 οικογένειες προσέφερε το έτος 2017 η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη και στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται η δράση της και για το έτος 2018, σύμφωνα με τον απολογισμό που έγινε στην ετήσια γενική συνέλευση της Οργάνωσης.

Η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη έχει πλέον ένα σταθερό αριθμό οικογενειών που παρέχει βοήθεια σε ετήσια βάση, αφενός σταχυολογώντας τις περιπτώσεις που χρίζουν μεγαλύτερης ανάγκης, αφετέρου λόγω των πενιχρών οικονομικών εσόδων τα οποία έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας των πολιτών να προσφέρουν για τους πάσχοντες.

Όπως εξηγεί ο πρόεδρος της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης κ. Απόστολος Αποστολόπουλος, η διάθεση για βοήθεια υπάρχει, ωστόσο η οικονομική αδυναμία αποτελεί τροχοπέδη.

Μεγάλη προσπάθεια

Από την πλευρά τους οι εθελοντές της Οργάνωσης καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουν να συγκεντρώσουν τρόφιμα, ρουχισμό και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να μπορούν να παράσχουν την καθιερωμένη βοήθεια τις εορτές των Χριστουγέννων, του Πάσχα και τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ παράλληλα σε μηνιαία βάση συντηρούνται, με δυσκολία μεν, ορισμένες οικογένειες οι οποίες βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχιας και χρίζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης για να διασφαλιστούν έστω τα στοιχειώδη και πρωτίστως ένα πιάτο φαγητό.

 

Για το έτος 2017

Κατά το έτος 2017, πέραν της καθιερωμένης παροχής βοήθειας, σύμφωνα και με τον απολογισμό, η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη προσέφερε ρούχα στο Γηροκομείο της Γαστούνης, χορηγήθηκαν τρόφιμα σε αδέλφια σε περιοχή του Πύργου, ενώ σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα προσφέρθηκαν ρούχα και παπούτσια σε παιδιά και ενήλικες.

Για την παροχή βοήθειας και για να μπορέσει να λειτουργήσει η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη, υπήρχε η στήριξη απλών πολιτών και επαγγελματιών.

Πιο συγκεκριμένα, το κατάστημα του κ. Γιώργου Αντωνόπουλου προσέφερε δωρεάν μπαταρία για το αυτοκίνητο της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης, ο κ. Σπηλιωτόπουλος από τον Κάμπο Πηνείας προσέφερε 200 αυγά για τους συνανθρώπους του, πέραν της μίας φοράς το 5ο δημοτικό σχολείο και το 4ο νηπιαγωγείο προσέφεραν τρόφιμα και παιδικά ρούχα, η οικογένεια Ξένου προσέφερε τρόφιμα, το κρεοπωλείο Φουνριώτη προσέφερε κρέας για τετραμελείς οικογένειες,  το κατάστημα Γιαννοπούλου προσέφερε ορθοπεδικά παπούτσια, ο ΧΑΝΣ από τα Δουνέικα προσέφερε λάδι, ο κ. Διονύσης Καψής προσέφερε τρόφιμα, προσφέρθηκε παιδικό κάθισμα το οποίο παραδόθηκε άμεσα, ο κ. Απόστολος Τσάκωνας προσέφερε τρόφιμα, ενώ μερίμνησε και για την επισκευή ηλεκτρονικής βλάβης στο βαν της Οργάνωσης, η κα Θεοδώρα Αργυροπούλου προσέφερε χρηματικό ποσό, το κατάστημα του κ. Βασίλη Παναγόπουλου έδωσε 190 ζευγάρια γυναικεία υποδήματα, η οικογένεια Χρ. Ξένου προσέφερε τρόφιμα, ένα ριλάξ που προσφέρθηκε παραδόθηκε άμεσα σε οικογένεια που θα τεκνοποιούσε, ενώ συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη από βιβλιοπωλεία της Αμαλιάδας.

Σημαντική είναι η προσφορά των απλών πολιτών κατά τις ημέρες συγκέντρωσης τροφίμων που κάνει η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη έξω από τα super market Lidl, AB Βασιλόπουλος στην Αμαλιάδα και Τερζής και Lidl στον Πύργο, καθώς και Σκλαβενίτης στην Αμαλιάδα, που προσέφερε και δωροεπιταγή 100 ευρώ για την αγορά τροφίμων. Διαρκής είναι η προσφορά που κάνει και η ‘Φάρμα Ηλείας’ που παρέχει γιαούρτια στην Ανθρώπινη Αλληλεγγύη για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Επίσης, η Ανθρώπινη Αλληλεγγύη ενισχύει το έργο της με λαχειοφόρους.

Να σημειωθεί ότι το έτος 2016 διανεμήθηκαν 600 τσάντες με τρόφιμα και 360 γιαούρτια του ενός κιλού από την Φάρμα Ηλείας, συνολικής αξίας 10.000 ευρώ.

 

Υπάρχουν άνθρωποι

«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στην καθημερινότητα και να προσφέρουμε στον συνάνθρωπο. Η προσφορά της Ανθρώπινης Αλληλεγγύης εξαρτάται απόλυτα από την προσφορά των πολιτών προς εμάς και ζητάμε την βοήθεια όλων για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε. Παραμένουμε σταθερά στη βασική μας αρχή, που είναι η εξάλειψη της φτώχειας και η αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπο. Παρά την οικονομική κρίση πιστεύουμε ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που σκέφτονται τον διπλανό τους και ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε, παρά τις αντιξοότητες, να συνεχίσουμε να προσφέρουμε βοήθεια. Ευχαριστούμε πραγματικά όσους στηρίζουν την ανιδιοτελή αυτή προσπάθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ‘Π’ ο πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Απόστολος Αποστολόπουλος, ο οποίος καλεί τους πολίτες να συνεχίσουν να δείχνουν την αλληλεγγύη τους.

Όλη η επικαιρότητα