Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Aντιδράσεις για την κατάληψη παραλίας στην Καλαμάτα

anastasi_parko_1.jpg
Ακούστε το άρθρο
H φιλοσοφία της κυβέρνησης και, κατ’ επέκταση, της Δημοτικής Αρχής να παραχωρήσουν κομμάτια του αιγιαλού για ιδιωτική εκμετάλλευση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους πολίτες, δημιούργησε ήδη τις πρώτες αντιδράσεις από τον κόσμο.
Έτσι, λουόμενοι στην παραλία της Ανάστασης μόλις είδαν ένα κομμάτι της παραλίας να καταλαμβάνεται από ιδιωτικό θαλάσσιο πάρκο, άρχισαν να αντιδρούν, υποστηρίζοντας ότι ήδη οι ελεύθεροι χώροι στην παραλία της Καλαμάτας έχουν μειωθεί δραστικά.
Η επιχείρηση ξεκίνησε προχθές το βράδυ στην αρχή της παραλίας, στο ύψος της εκκλησίας της Ανάστασης, οπότε και άρχισαν οι εργασίες για να στηθεί μια μεγάλη πλαστική τέντα.
Χθες το πρωί, όταν οι λουόμενοι είδαν την τέντα και μετά έμαθαν ότι θα στηθούν φουσκωτά παιχνίδια και μέσα στη θάλασσα, αντέδρασαν έντονα και κάλεσαν το Λιμεναρχείο.
Πράγματι λιμενικοί πήγαν στο χώρο, τράβηξαν φωτογραφίες και ζήτησαν να διακοπούν οι εργασίες μέχρι να ξεκαθαριστεί τι συμβαίνει.
Οι άνθρωποι που έστησαν τη σκηνή και οι δύτες που περίμεναν να μπουν στη θάλασσα για να βάλουν τα παιχνίδια, έλεγαν στις διαμαρτυρίες του κόσμου ότι στο συγκεκριμένο σημείο τούς είπε ο Δήμος Καλαμάτας να στήσουν τις εγκαταστάσεις τους.
Πάντως, οι λουόμενοι είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένοι από την κατάληψη του συγκεκριμένου χώρου, στο οποίο πάνε για μπάνιο και πολλά άτομα με ειδικές ανάγκες, λόγω της ειδικής ράμπας που έχει τοποθετήσει ο Δήμος.
Μάλιστα, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένοι λουόμενοι και νεότεροι είπαν ότι θα ξεκινήσουν τη συγκέντρωση υπογραφών, προκειμένου να απομακρυνθεί από τη συγκεκριμένη περιοχή η εν λόγω επιχειρηματική εγκατάσταση.
 
Πηγή: tharrosnews.gr

Όλη η επικαιρότητα