Ηλεία Οικολογία

Αντιδρούν οι κυνηγοί μετά την επιστολή που απέστειλαν οι Οικολόγοι- Πράσινοι: Τι λέει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας

Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση του κυνηγετικού κόσμου προκαλεί η ανοιχτή επιστολή που απέστειλαν οι Οικολόγοι- Πράσινοι στον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλο, με αφορμή την υπογραφή της νέας Ρυθμιστικής θήρας για την σεζόν 2017-2018.

Οι κυνηγοί κάνουν λόγο για επίθεση σε βάρος τους από τους οικολόγους και ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστας Μουσάς καλεί τα μέλη του Συλλόγου να βρίσκονται κοντά στον Σύλλογο και από κοινού να υπερασπιστούν τα συμφέροντα του κλάδου και να αντιταχθούν στις επιθέσεις.

Αντίθετοι με την ρυθμιστική

Όπως επισημαίνει ο κ. Μουσάς, στην επιστολή που απέστειλαν οι οικολόγοι- πράσινοι, εκφράζουν έντονα την δυσαρέσκειά τους, καθώς επισημαίνουν ότι το κυνήγι δεν αφορά μόνον όσους προχωρούν σε θεώρηση άδειας κυνηγίου, αλλά είναι μία δραστηριότητα που επηρεάζει την άγρια πανίδα και έρχεται σε αντίθεση με άλλες δραστηριότητες στην φύση.

«Υπό αυτό το σκεπτικό, η έκδοση της νέας ρυθμιστικής θήρας από το ΥΠΕΝ είναι άκρως απογοητευτική αφού δεν λαμβάνει υπόψη της τα επιχειρήματα του συνόλου σχεδόν των φορέων και των ΜΚΟ που ασχολούνται με την προστασία και διατήρηση της βιοποικιλότητας στη χώρα μας και παρουσιάστηκαν στο πόρισμα του Εθνικού Διαλόγου για το Κυνήγι» αυτό εν ολίγοις επισημαίνεται στην επιστολή κατά τον κ. Μουσά, ο οποίος αφήνει τις αιχμές του λέγοντας: «Είναι το σκεπτικό ων φορέων αυτών οι οποίοι ασχολούνται με την προστασία και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στη χώρα μας, αλλά κανέναν από όλους αυτούς δεν είδαμε να έρθει έστω ως εθελοντής στις καταστροφικές πυρκαγιές που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια όλου του καλοκαιριού, παρά κάθονταν στα γραφεία τους, υπό την δροσιά του κλιματιστικού τους, και προστάτευαν τη φύση…..».

Με αφορμή την συγκεκριμένη επιστολή επαναφέρουν στο προσκήνιο ζητήματα όπως την απαγόρευση της θήρας στη Ζώνη Α της λίμνης του Αμβρακικού και την οριστική λήξη του κυνηγίου στις 31 Ιανουαρίου για όλες τις Τσίχλες και όλα τα είδη των υδροβίων, για τα οποία λήγει στις 10 Φεβρουαρίου.

Επίσης, τίθεται θέμα μετάθεσης της έναρξης της περιόδου θήρας την 1η  Οκτωβρίου κάθε έτους και για όλα τα είδη.

Όλοι μαζί

Ο κ. Μουσάς ξεκαθαρίζει προς πάσα κατεύθυνση ότι οι κυνηγοί θα υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εμείς, ως σύνολο των Κυνηγετικών οργανώσεων, εκπροσωπώντας τους κυνηγούς μέλη μας, θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντα των κυνηγών μελών μας αλλά και όλων των κυνηγών. Όμως, ήρθε η ώρα, όσο είναι νωρίς ακόμα, να αναρωτηθεί ο κόσμος από ποιους εκπροσωπείται και επαναλαμβάνω ακόμα μια φορά πως για να έχουμε φωνή, να έχουμε δύναμη, όλοι οι κυνηγοί, θα πρέπει να ενισχύουμε τους συλλόγους μας.  Μόνο έτσι θα μπορούμε να φωνάζουμε στο Υπουργείο εκπροσωπώντας τους κυνηγούς, με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό μελών, προκειμένου να μας παίρνουν στα σοβαρά. Όσο αποδυναμωνόμαστε, τόσο αποδυναμώνουμε το ίδιο το κυνήγι».

Καλεί τους κυνηγούς να βρίσκονται δίπλα στους Συλλόγους και υπογραμμίζει: «Μείνετε συντονισμένοι και δίπλα στους συλλόγους σας, γιατί όλα είναι πιθανά και είμαστε στην αρχή ακόμα. Μια ενδεχόμενη προσφυγή μπορεί να μας περιμένει στην…….γωνία!!! Καλή σεζόν σε όλους για ακόμα μια φορά».

Όλη η επικαιρότητα