Ηλεία

Αντιφασιστικός Οκτώβρης στον Πύργο

13417_ph1.jpg
Ακούστε το άρθρο

Διήμερο δράσεων για την ευαισθητοποίηση σε θέματα φασισμού και διακρίσεων διοργανώνουν την Πέμπτη 25 και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου η ΕΛΜΕ Ηλείας, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου και ο Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Πύργου, με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών, φοιτητών αλλά και κάθε πολίτη.

«Εφτά δεκαετίες μετά τη φρίκη του Ολοκαυτώματος και του Ολοκληρωτικού Πολέμου, ο φασισμός ξανασηκώνει κεφάλι. Σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα, το σύστημα επιδέξια υποστηρίζει με κάθε τρόπο, οικονομικό ή επικοινωνιακό, τις φασιστικές οργανώσεις ώστε αυτές να αυξήσουν την επιρροή τους στην κοινή γνώμη. Όπως στον Μεσοπόλεμο, έτσι και τώρα οι φασιστικές αντιλήψεις χρησιμοποιούνται για να σπείρουν διαιρέσεις στα θύματα της κρίσης και των κυβερνητικών αντικοινωνικών μέτρων?Ιδιαίτερα η νεολαία, δεν πρέπει να πέσει στη δηλητηριώδη παγίδα του φασισμού με τα μεγάλα «αντισυστημικά» λόγια και τις πολύ φιλοσυστημικές πράξεις. Από το πώς η νεολαία θα επιλέξει να αντιμετωπίσει τον όλεθρο των μνημονίων, κρίνεται πάνω απ\’ όλα το δικό της μέλλον», αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών για τις δράσεις του «Αντιφασιστικού Οκτώβρη 2012» τίτλος που έχει δοθεί και στις εκδηλώσεις του διημέρου.

Οι δράσεις-εκδηλώσεις ξεκινούν αύριο Πέμπτη 25 Οκτωβρίου με προβολή της ταινίας «Χίτλερ: Η Αρχή του κακού» του Christian Dugay, στις 8:30 το βράδυ στο Θέατρο «Απόλλων».

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συναυλία στην Κεντρική Πλατεία Πύργου από χορωδίες και μουσικά σχήματα μαθητών και φοιτητών. Παράλληλα, στο ισόγειο του Λάτσειου Δημοτικού Μεγάρου θα λειτουργήσει έκθεση έργων μαθητών. Επίσης, το βράδυ της ίδιας ημέρας (στις 8:00 μ.μ) στο Θέατρο Απόλλων θα γίνει προβολή βίντεο και θεατρικών έργων μαθητών.

Επιμέλεια Ν.Σ

Όλη η επικαιρότητα