Εκπαίδευση

Αντικατάσταση με αιχμές για παρανομίες στο τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ Πύργου!

tei_12.jpg
Ακούστε το άρθρο

Πολλά και ποικίλα ερωτηματικά εγείρει η απόφαση του μεταβατικού προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, κ.Βασίλη Τριανταφύλλου, να προβεί σε αλλαγή προϊσταμένου στο τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου χθες το πρωί, όπως προκύπτει από τη σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στη «Διαύγεια», με την οποία στη θέση του κ.Λάμπρου Δρόσου, καθήκοντα προέδρου αναλαμβάνει ο επίκουρος καθηγητής κ.Αθανάσιος Κούτρας, ο οποίος ήταν στην ίδια θέση από την ακαδημαϊκή περίοδο 2009-10 έως και τον Αύγουστο του 2014, όταν και αντικαταστάθηκε από τον κ.Δρόσο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφ.Πατρίς και όπως προκύπτει από δηλώσεις του κ.Δρόσου στη συνέχεια του ρεπορτάζ, εις βάρος του νέου προϊσταμένου που όρισε ο κ.Τριανταφύλλου, εκκρεμούν δύο Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις (ΕΔΕ) για τα πεπραγμένα στο διάστημα της προηγούμενης θητείας του στο τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ. Όπως προκύπτει από διασταυρωμένες πληροφορίες της εφ.Πατρίς, τα πορίσματα των δύο ΕΔΕ παραδόθηκαν αρχικά στον τέως πρόεδρο του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, Σωκράτη Καπλάνη, λίγες ημέρες πριν από τη λήξη της θητείας του και στη συνέχεια ενημερώθηκε σχετικά ο κ. Τριανταφύλλου, χωρίς να έχει γίνει γνωστή περαιτέρω εξέλιξη για την τύχη τους.

Με βάση τα όσα μετέφεραν αξιόπιστες πηγές στην εφ.Πατρίς, ο κ.Καπλάνης έκρινε αντιδεοντολογικό να λάβει οποιαδήποτε απόφαση την τελευταία ημέρα της θητείας του ώστε να μη δεσμεύσει τον διάδοχό του, ωστόσο ενημέρωσε πλήρως τον κ.Τριανταφύλλου για ό,τι παρέλαβε αλλά και για το τι ενδείκνυται να πράξει σε τέτοιες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ΕΔΕ αφορούν την περίπτωση των απαλλαγών προς τους φοιτητές για εργαστηριακά μαθήματα, καθώς και το αίτημα προς τη γραμματεία για διαγραφή της βαθμολογίας περίπου 50 σπουδαστών, αίτημα που έγινε στις 29 Αυγούστου του 2014, λίγο πριν από τη λήξη της θητείας του τότε προϊσταμένου, ενώ από τα πορίσματα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, φέρεται να προκύπτει ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης.

Όπως μεταφέρθηκε στην εφ.Πατρίς από ανθρώπους του ακαδημαϊκού χώρου, όταν υπάρχει σε εκκρεμότητα μια ΕΔΕ και ένα πόρισμα, ειδικά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τότε θα πρέπει να ολοκληρωθεί η πειθαρχική διαδικασία και να απαλειφθεί ενδεχόμενη κατηγορία, για να αναλάβει κάποιος διοικητικό πόστο.

Ο αντικατασταθείς προϊστάμενος του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ, κ.Λάμπρος Δρόσος, εξαπέλυσε μύδρους κατά του κ. Τριανταφύλλου με σκληρούς χαρακτηρισμούς, κάνοντας λόγο για κατάφωρη παρανομία και ψηφοθηρική απόφαση, ενώ προανήγγειλε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στις επερχόμενες εκλογές, που πιθανότατα θα διεξαχθούν το αργότερο ως τις 15 Νοεμβρίου.

«Φαίνεται πως το καθεστώς παρανομίας που υπήρχε στον Πύργο επί προηγούμενης θητείας, σύμφωνα πάντα με τα πορίσματα των ΕΔΕ που έχουν γίνει, συνεχίζεται πάλι με παράνομη απόφαση του μεταβατικού, προσωρινού και απερχόμενου προέδρου κ.Τριανταφύλλου και των συνεργατών του, τόσο στον Πύργο όσο και σε άλλα τμήματα των Πατρών και του Μεσολογγίου. Είναι προφανές ότι δεν τηρήθηκε ο νόμος, αλλά  η αλλαγή έγινε πρωτίσως με ψηφοθηρικά κριτήρια ή ακόμα καλύτερα, έγινε η εξαργύρωση γραμματίων σε “ημέτερους”. Δυστυχώς επαληθεύεται για ακόμα μια φορά η κακοδαιμονία που κυριαρχεί στο ίδρυμα, με κύρια την ευθύνη του μεταβατικού, προσωρινού και απερχόμενου προέδρου κ. Τριανταφύλλου και των συνεργατών του αυτή τη φορά. Άλλωστε ο κ.Τριανταφύλλου έδειξε δείγματα γραφής σχετικά με τον τρόπο που διοικεί όταν ήταν πρόεδρος στο τμήμα του και στον οποίο έχει υποβληθεί μήνυση. Ως υποψήφιος πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στις επερχόμενες εκλογές, θα είμαι απέναντι στα σχέδια διάλυσης που απεργάζεται ο μεταβατικός, προσωρινός, απερχόμενος πρόεδρο και οι συνεργάτες του» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφ.Πατρίς ο κ.Δρόσος.

Σε ό,τι αφορά το τμήμα Διοίκησης Οικονομίας Επικοινωνίας Τουριστικών και Πολιτιστικών Μονάδων (ΔΟΕΤ & ΠΜ), ανανεώθηκε η θητεία της κας Αναστασίας Ζαφειροπούλου στην προεδρία του τμήματος.


Παναγιώτης Φωτεινόπουλος

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα