Media

Αντιμέτωπο με υποβάθμιση της ισχύος του σήματος βρίσκεται το MEGA

Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή της επίδοσης της απόφασης του ψηφιακού παρόχου DIGEA προς τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA βρίσκονται οι εργαζόμενοι του καναλιού. Η DIGEA έχει αποφασίσει την υποβάθμιση του σήματος του καναλιού λόγω του χρέους των 980.000 ευρώ, από τα ξημερώματα της προσεχούς Πέμπτης.

Οι εργαζόμενοι σε συσκέψεις που είχαν το Σαββατοκύριακο, αποφάσισαν να μην μεταδώσουν δελτία ειδήσεων, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε προβλήματα με την επίσχεση εργασίας που διατηρούν.

Υπήρξε εισήγηση από το τμήμα ειδήσεων του σταθμού για μετάδοση δελτίων ειδήσεων στο πλαίσιο επιστροφής στην «κανονικότητα» αλλά κάτι τέτοιο δεν βρήκε σύμφωνο τον εργατολόγο που έχουν σαν σύμβουλο οι εργαζόμενοι.

Η DIGEA σε ένα χθεσινό non paper σημειώνει ότι η διοίκηση του MEGA, λόγω καταγγελίας της δανειακής σύμβασης του καναλιού από τις τράπεζες, ουσιαστικά δεν διαχειρίζεται τα έσοδα του καναλιού, συνεπώς δεν μπορεί να δεσμευτεί σε οποιονδήποτε άλλο πιστωτή του καναλιού.

Προσθέτει ότι εξάντλησε όλα τα περιθώρια σε ότι αφορά τον σταθμό τους τελευταίους μήνες, προχωρώντας σε επιστολές και εξώδικα για τις οφειλές οι οποίες συνεχώς αυξάνονταν. Ωστόσο, δηλώνει πρόθυμη να συζητήσει μια πρόταση από τη διοίκηση και τους μετόχους του καναλιού, εφόσον αυτή έχει τη σύμφωνη γνώμη των τραπεζών μαζί με τις αντίστοιχες εξασφαλίσεις.

Οι επόμενες ημέρες θα δείξουν εάν υπάρξει αντίδραση από τους μετόχους του καναλιού και έτσι, με κάποιον τρόπο, αποφευχθεί το «μαύρο».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα