Lifestyle Media Ελλάδα

Αντίο “κα Θάλεια” – Πέθανε η ηθοποιός Μαρία Μαρτίκα

Ακούστε το άρθρο

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών η ηθοποιός Μαρία Μαρτίκα, που τα τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα αναγνωρίσιμη μέσα από την τηλεόραση και συγκεκριμένα τη σειρά του Γιάννη Δαλιανίδη Ρετιρέ

Πέθανε την Παρασκευή, σε ηλικία 86 ετών, η ηθοποιός Μαρία Μαρτίκα. Η Ελληνίδα ηθοποιός συνεργάστηκε επί δεκαετίες με τον Γιάννη Δαλιανίδη και έγινε διάσημη για το ρόλο της Θάλειας, της ανακατώστρας μάνας και πεθεράς στην τηλεοπτική σειρά “Ρετιρέ”.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο facebook, ο ηθοποιός Μάκης Δελαπόρτας, ο οποίος και συνεργάστηκε μαζί της στην θρυλική πλέον σειρά του MEGA. “έφυγε στα 86 της και είχα να εμφανιστεί περισσότερο από 20 χρόνια. Ζούσε μοναχικά με λίγους φίλους στο πλευρό της. Μαρία μου καλό σου ταξίδι! Θα σε θυμάμαι πάντα, Ο δικός σου Άλκης” έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Δελαπόρτας.

Γεννήθηκε σε μια μικρή συνοικία της Αθήνας, έξω από το Λεκανοπέδιο Αττικής. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και στο Εξατάξιο Γυμνάσιο και αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή Κάρολος Κούν το 1961.

Πέραν του Ρετιρέ, μέσα από το οποίο τη θυμούνται οι νεότεροι στις κινηματογραφικές ταινίες που είχε παίξει συγκαταλέγονται οι: «Μια τρελή τρελή οικογένεια» (1965), «Η θεία μου η χίπισσα» (1970), «Μια Ελληνίδα στο χαρέμι» (1971) όπου είχε υποδυθεί μία πελάτισσα στο μέντιουμ που έκανε η Ρένα Βλαχοπούλου, «Το προξενιό της Άννας» (1972) του Παντελή Βούλγαρη, «Πέτρινα χρόνια» (1985) επίσης του Π. Βούλγαρη, «Τα παιδιά της Χελιδόνας» (1987) και «Εφάπαξ» (2001) του Νίκου Ζαπατίνα, όπου ερμήνευσε πλάι στον Πέτρο Φιλιππίδη.

πηγή

Όλη η επικαιρότητα