Ηλεία Πολιτική

Αντιπρόεδρος της Επιτροπής της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη εξελέγη η Δρ. Αυγερινοπούλου

Ακούστε το άρθρο

Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, τ. Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., η οποία διατελεί Πρόεδρος του Κύκλου Βουλευτών της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη, μετέχουσα με αυτή την ιδιότητα στην Επιτροπή της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη, εξελέγη Αντιπρόεδρος της Επιτροπής.

Η Επιτροπή της Μεσογείου για την Αειφόρο Ανάπτυξη αποτελεί συμβουλευτικό όργανο των Συμβαλλομένων Μερών της Σύμβασης της Βαρκελώνης για την Προστασία του Θαλασσίου Περιβάλλοντος και των Παράκτιων Περιοχών της Μεσογείου του ΟΗΕ. Ιδρύθηκε το 1995 μέσα στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης για τη Μεσόγειο του Περιβαλλοντικού Προγράμματος του ΟΗΕ (UNEP/MAP), ώστε να βοηθήσει τα Κράτη να ενσωματώσουν τα περιβαλλοντικά ζητήματα στα κοινωνικο-οικονομικά τους προγράμματα και, μέσω αυτού, να προωθήσουν τις πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης στη Μεσόγειο. Μέχρι στιγμής η Επιτροπή έχει προωθήσει υψηλής σπουδαιότητας ζητήματα για την Μεσόγειο, όπως η διαχείριση των υδάτινων πόρων, η ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών, ο βιώσιμος τουρισμός, θέματα βιομηχανίας, ενώ έχει συνεισφέρει στο σχεδιασμό της Στρατηγικής Βιωσιμότητας για την Περιοχή της Μεσογείου.


Κύριο αντικείμενο των επόμενων συνεδριάσεων της Επιτροπής θα αποτελέσει η απορρύπανση της Μεσογείου. Θα συζητηθούν δε εκ νέου τα ζητήματα του τουρισμού. Η Δρ. Αυγερινοπούλου ζήτησε να προστεθεί στις εργασίες της Επιτροπής και το κρίσιμο ζήτημα της διάβρωσης των ακτών της Μεσογείου θαλάσσης, το οποίο επηρεάζει τόσο τον τουρισμό, όσο και όλες τις παράκτιες δραστηριότητες και τους οικισμούς, είναι δε κρίσιμο για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, στην οποία ανήκει και η χώρα μας.

Όλη η επικαιρότητα