Ηλεία

«Αντίστροφη μέτρηση» για τα Ανθεστήρια Ζαχάρως 2016!

afisa_2.jpg
Ακούστε το άρθρο

Με πυρετώδη ρυθμό κυλά η προετοιμασία για τα Ανθεστήρια Ζαχάρως 2016, τα οποία θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακό 7-8 Μαΐου στην κεντρική πλατείς της Ζαχάρως, με σύνθημα την ανάταξη του πρωτογενούς τομέα και της τοπικής οικονομίας, προκειμένου να αναπτυχθούν συλλογικές πρωτοβουλίες με θετικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.

«Με τα Ανθεστήρια απαντούμε θετικά στην παρούσα κρίση της Ζωής μας με την πεποίθηση ότι κανένας Αγώνας δεν είναι χαμένος, εκτός απ΄ αυτόν που δεν δίνεται. Καλούμε όλους τους κατοίκους των περιοχών  του Κυπαρισσιακού, από Ηλεία και Μεσσηνία, να επισκεφθούν τα ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΩΣ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών «Πολύμνια» και βασικός συντελεστής της εκδήλωσης, Γιώργος Ζήρος.

Κατά τη διάρκεια των Ανθεστηρίων θα λειτουργήσει έκθεση προϊόντων επιχειρήσεων πρωτογενούς τομέα (Άνθη, Φυτά, Λάδι, Μέλι, Ζυμαρικά, Αρτοποιία, κ.ά.), καθώς και έκθεση χειροποίητων δημιουργιών. Παράλληλα θα υλοποίηθει έκθεση θεσμών όπως το Επιμελητήριο Ηλείας, οι Νέοι Αγρότες, καθώς και έκθεση βιβλίου, έκθεση με Αγροτικές Καλλιέργειες. Για τα μικρά παιδιά θα υπάρχει και παιδότοπος με δράσεις Ζωγραφικής.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

Σάββατο

Πρωί

09:00 Έναρξη Ανθεστηρίων
10:00 Επίδειξη τουρνουά Σκάκι

Απόγευμα

19:00 Παραδοσιακοί χοροί
20:00 Χορωδία Δημοτικού Σχολείου
21:00 Μουσική συναυλία με λαϊκό συγκρότημας

Κυριακή

Πρωί

09:00 Άνοιγμα Έκθεσης

Απόγευμα

17:00 Επίδειξη τουρνουά σκάκι
19:00 Μοντέρνοι χοροί με τη σχολή «Εν χορώ»

20:00 Χορωδία Δημοτικού Σχολείου

21:00 Μουσική συναυλία με το Συγκρότημα «Λαϊκό Πεντάγραμμο».

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Fopan83@gmail.com

Όλη η επικαιρότητα