Olympia Forum Ηλεία Οικονομία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Αντίστροφη μέτρηση για το «Οlympia Forum»-1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου

Ακούστε το άρθρο

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την έναρξη του «Οlympia Forum»-1ου Αναπτυξιακού Συνεδρίου Πελοποννήσου, το οποίο ανοίγει τις πύλες του αύριο το πρωί στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Το καινοτόμο και φιλόδοξο εγχείρημα που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ηλεία, στοχεύει στην εγκαθίδρυση κουλτούρας διαλόγου και συναίνεσης, προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για τη βιώσιμη και μακρόχρονη ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Οι συνεδρίες καλύπτουν το σύνολο του οικονομικού και κοινωνικού φάσματος της Πελοποννήσου, αλλά και της Ελλάδας, γενικότερα, ενώ οι ομιλητές-εισηγητές προέρχονται τόσο από την πολιτική, όσο και από την αγορά.

Η είσοδος και παρακολούθηση των συνεδριών είναι ελεύθερη, με την προϋπόθεση της εγγραφής είτε στα γραφεία της εφημερίδας «Πατρίς» στον Πύργο είτε στην είσοδο των εγκαταστάσεων της ΔΟΑ.

Olympia Forum – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κατά τη διάρκεια του τριήμερου συνεδρίου, θα αναπτυχθούν όλα τα ζητήματα που αφορούν την Πελοπόννησο, τόσο γεωγραφικά όσο και θεματικά, προκειμένου να διαμορφωθούν οι βασικοί άξονες του αναπτυξιακού σχεδίου της Πελοποννήσου.

Το «Οlympia Forum»-1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου ξεκινά αύριο στις 10π.μ. με τις εγγραφές και τους χαιρετισμούς. Η εναρκτήρια συνεδρία στις 11:30π.μ. αφορά τις Υποδομές και τα έργα ανάπτυξης, με ομιλητές τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, τον γ.γ. Ναυτιλίας Διονύση Τεμπονέρα, τον Δ/ντή στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών στη Γαλλία (CNRS) και πρώην γ.γ. Μεταφορών Νικόλαο Σταθόπουλο, τον δ/νονρτα σύμβουλο ΑΚΤΩΡ, Αλέξανδρο Εξάρχου, και τον πρόεδρο ΠΑΣΕΒΙΠΕ και ΣΕΒΙΠΑ, Πέτρο Μαντά.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του Συνεδρίου έχουν προγραμματισμένες ομιλίες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, ο αναπλ. υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης, Στ.Πιτσιόρλας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης, κ.ά.

Όλη η επικαιρότητα