Lifestyle

Η Αντζελίνα Τζολί μάς μαθαίνει να μαγειρεύουμε και να τρώμε έντομα

Ακούστε το άρθρο

Μπορεί να σας φανεί περίεργο έως αηδιαστικό αλλά σκεφτείτε πώς θα αντιδρούσε κάποιος που δεν τρώει θαλασσινά αν μας έβλεπε να τηγανίζουμε γαρίδες, ή να τρώμε ωμά ιστρακοειδή.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην Καμπότζη για την παρουσίαση της νέας της ταινίας με τίτλο «First They Killed my Father» με θέμα τη γενοκτονία, η Τζολί και τα έξι παιδιά της βρίσκονται εκεί και περνούν χρόνο ως… Καμποτζιανοί.

Κυκλοφόρησε μάλιστα βίντεο από το δίκτυο BBC και τη δημοσιογράφο Yalda Hakim, η οποία, μετά τη συνέντευξη σχετικά με την ταινία, την οικογένεια και το διαζύγιό της, την συναντά σε ανοιχτό χώρο, όπου η Αντζελίνα με τα παιδιά, μαγειρεύουν…έντομα  – σπεσιαλιτέ της καμποτζιανής κουζίνας.

Στο βίντεο η γνωστή ηθοποιός και σκηνοθέτης περιγράφει πώς ξεκίνησε να τρώει έντομα κατά την πρώτη της επίσκεψη στη χώρα.

«Ξεκινάς με τους γρύλους. Γρύλοι και μια μπίρα και…σιγά σιγά φτάνεις να τρως μέχρι και ταραντούλες».

Αυτές μας δείχνει πώς να τηγανίζουμε, να καθαρίζουμε και τέλος να τρώμε. Μπροστά στην κάμερα, η Αντζελίνα, τα παιδιά και η δημοσιογράφος δοκιμάζουν ποδαράκια αράχνης.

«Πιστεύω ότι από πάντα ήταν μέρος της διατροφής εδώ τα έντομα αλλά νομίζω ότι υπάρχει μια αλήθεια στο ότι βοήθησαν στο να επιβιώσει ο κόσμος κατά τη διάρκεια του πολέμου, επίσης. Τότε που οι άνθρωποι πεινούσαν, μπόρεσαν να επιβιώσουν με τέτοιου είδους τροφές».

«Μοιάζουν με τσιπς, χωρίς γεύση», σχολιάζει δοκιμάζοντας ο 8χρονος Νοξ.

Πρακολουθήσετε το εν λόγω βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=RPEMRqq-shY

Να υπενθυμίσουμε ότι στη συνέντευξη στο BBC που είχε προηγηθεί, η Αντζελίνα μίλησε διστακτικά, πρώτη φορά για το διαζύγιό της από τον Μπραντ Πιτ, λέγοντας, ότι δεν θέλει να πει πολλά και ότι περνά μια πολύ δύσκολη που ελπίζει να κάνει την οικογένειά της πιο δυνατή».

Η ταινία «First They Killed my Father» που γυρίστηκε στην Καμπότζη κι έκανε επίσημη πρώτη παρουσίαση στην Ανγκόρ Βατ, θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, ωστόσο έδωσε την ευκαιρία στη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό να έρθει πιο κοντά στις ρίζες της – μέρος της καταγωγής της έλκει από την Καμπότζη – και στη χώρα που αποτέλεσε κομβικό σταυροδρόμι στη ζωή της, ξεκινώντας εκεί την οικογένειά της, όταν το 2002 υιοθέτησε τον 15χρονο σήμερα Μάντοξ, σε ηλικία τότε 7 μηνών.

Πηγή: in.gr 

Όλη η επικαιρότητα