Ελλάδα

Απαγωγή 4χρονης από νηπιαγωγείο στην Κύπρο

Ακούστε το άρθρο

Σε συναγερμό έχει τεθεί η αστυνομία στη Λευκωσία για τον εντοπισμό τετράχρονου κοριτσιού, το οποίο απήχθη από το νηπιαγωγείο, το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με αστυνομική ανακοίνωση, δύο κουκουλοφόροι άρπαξαν το κοριτσάκι μόλις κατέβηκε από το αυτοκίνητο της μητέρας του. Επιβιβάστηκαν σε μαύρο αυτοκίνητο, μάρκας Range Rover, και εξαφανίστηκαν. Το κοριτσάκι, η Μαρί – Έλενα Γκρίμσρουντ, έχει ξανθά μακριά μαλλιά και γαλανά μάτια.

Την ίδια ώρα, οι κυπριακές Αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του πατέρα της τετράχρονης.

Πρόκειται για νορβηγό πολίτη ηλικίας 49 ετών, ο οποίος έχε χωρίσει από την ελληνοκύπρια μητέρα της μικρής. Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, δήλωσε ότι παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη όλες οι διαδικασίες για έκδοση εναντίον του Γκρίμσρουντ και διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι σε σχέση με την υπόθεση αξιολογούνται και πληροφορίες που διαβιβάστηκαν από πολίτες στην Αστυνομία. Προσέθεσε δε ότι με οδηγίες του αρχηγού της Αστυνομίας λειτουργεί από το πρωί το Κέντρο Συντονισμού Καταστάσεων Κρίσεων στο Αρχηγείο της Δύναμης και ανάλογα κέντρα σε όλες τις επαρχίες.

Ο δικηγόρος του Γκρίμσρουντ, σύμφωνα με νορβηγικά μέσα ενημέρωσης, δήλωσε ότι η μικρή βρίσκεται μαζί με τον πατέρα της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον περασμένο Φεβρουάριο υπήρξε κι άλλη απόπειρα απαγωγής του παιδιού από τον πατέρα του, ο οποίος φέρεται να είχε καταστρώσει πλάνο απαγωγής, λίγο μετά τον χωρισμό του από την κύπρια μητέρα, η οποία εξασφάλισε και την κηδεμονία του παιδιού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα