Ελλάδα

Απαγωγή Λεμπιδάκη: To sms των απαγωγέων και η επιστολή του θύματος στην οικογένειά του

Ακούστε το άρθρο

Μία επιστολή – απόδειξη ζωής έλαβε ταχυδρομικά πριν από λίγες ημέρες η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη, ο οποίος παραμένει όμηρος των απαγωγέων εδώ και πέντε μήνες. Στην επιστολή έχει αναγνωριστεί ο γραφικός χαρακτήρας του επιχειρηματία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς» και όπως αναφέρει το Cretalive πρόκειται για κείμενο λίγων γραμμών που δείχνει τον γραφικό χαρακτήρα του απαχθέντος. Πρόκειται για μια νέα απόδειξη ότι ο απαχθείς είναι ζωντανός, ωστόσο το περιεχόμενό της από τη μία χαρίζει ελπίδα, από την άλλη όμως προβληματίζει…

Σε κάθε περίπτωση το γράμμα αυτό αναπτερώνει τις ελπίδες ότι σύντομα, όπως όλοι εύχονται, η περιπέτεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη θα έχει αίσιο τέλος.

Επίσης, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι απαγωγείς -έπειτα από σιωπή τριών εβδομάδων- έστειλαν sms στην οικογένεια του επιχειρηματία. Σύμφωνα με τις πληροφορίες το μήνυμα προήλθε από «πακιστανικό» (ανήκει σε άτομο – φάντασμα στο εξωτερικό) κινητό τηλέφωνο μιας χρήσης.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αποκατάσταση της επικοινωνίας σε συνδυασμό με άλλα στοιχεία και ενδείξεις που έχουν στην κατοχή τους οι αρμόδιοι οδηγούν κάποιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να είναι «συγκρατημένα αισιόδοξοι» σε σχέση με την εξέλιξη της υπόθεσης.

Το αισιόδοξο σενάριο για τις αρχές είναι οι απαγωγείς να καταλάβουν -έστω και με τόσο μεγάλη καθυστέρηση- ότι η οικογένεια έχει εξαντλήσει τις δυνάμεις της όσον αφορά στη συγκέντρωση χρημάτων. Αν συμβεί αυτό, κάτι που όλοι εύχονται, δεν αποκλείεται η υπόθεση να λήξει μέσα στον Σεπτέμβριο. Διαφορετικά κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την εξέλιξή της.

Πάντως, η Αστυνομία, από την πλευρά της, προσπαθεί να κάνει όσο το δυνατόν πιο λεπτούς χειρισμούς ώστε να μην κινδυνεύσει ο επιχειρηματίας. Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι οι δράστες κρατούν το θύμα στην Κρήτη και ότι ήταν από την αρχή αποφασισμένοι και προετοιμασμένοι για απαγωγή μακράς διαρκείας.

Πηγή: protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα