Απαγορευμένα τζάκια

Πήραν φωτιά τα τζάκια τούτες τις κρύες ημέρες, καίγοντας ξύλα και ότι παραπλήσιο με ξύλο βρεθεί και το Υπουργείο Περιβάλλοντος βγαίνει με ανακοίνωση και συνιστά το σβήσιμό τους ,γιατί λέει μολύνεται το περιβάλλον από τις εκπομπές μικροσωματιδίων και αιθάλης, με κίνδυνο για την υγεία και των ανθρώπων.

Παράλληλα, τις ίδιες ημέρες ανακοίνωσε την αύξηση στα υγρά καύσιμα, αυξάνοντας τον φόρο κατανάλωσης, ενώ ήδη είχαν πάρει την ανηφόρα οι διεθνείς τιμές προ διϋλιστηρίου, για εναρμονισμό, όπως θα μπορούσαν να πουν οι κυβερνητικοί και διοικητικοί φωστήρες, με το διεθνές περιβάλλον και ως ισοδύναμο μέτρο κάλυψης των προαπαιτούμενων του τρίτου μνημονίου κυρίως, αλλά και των προηγούμενων δύο ,που ανακεφαλαιώνονται σε αυτό.

Το τελευταίο βέβαια δεν αναφέρεται ως αιτιολογία, γιατί αποφεύγεται η αλήθεια για λόγους κατανάλωσης από το  «περιεχόμενο της πλατείας» και για αυτοϊκονοποίηση των πρώην επαναστατημένων, που ακόμη νομίζουν ότι βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας, για την επερχόμενη επανάστασή τους, αφού πρώτα ξεβολευτούν από την ζεστασιά του καναπέ τους και από την ιδεολογική τους ασάφεια.

Ο πολύς κόσμος βέβαια, παγώνει δίπλα στο τζάκι, μισοαναμμένο   ή μισοσβησμένο, με την τηλεόραση να παίζει το προπαγανδιστικό εμβατήριο, για αυτό που πρόκειται να συμβεί τον επόμενο αιώνα, κι ας μην το ονοματίζει, αφήνοντας όμως να εννοηθεί από τους υπηκόους, πως κάτι σοβαρό μπορεί να έρθει στο απώτερο μέλλον.

Και όσοι μπόρεσαν και βρήκαν λίγη βενζίνη, έφυγαν για τα χιόνια και βγήκαν μπροστά σε αυτούς που αναγκάστηκαν να βγουν στον χιονιά για να πάνε στην δουλειά τους, όπως έγινε ας πούμε στην ΕΟ Πατρών-Κορίνθου και μπλοκαρίστηκαν όλοι μαζί, για να αναγκασθεί η κ. Υπουργός να ομολογήσει την μεγάλη ομολογία, ότι για όλη την κατάσταση στην ΕΟ έφταιγαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και ο κακός χιονιάς, όπως παλαιότερα για τις πυρκαγιές ο στρατηγός άνεμος.

Αν όμως παρά ταύτα ή και χειρότερα που μπορεί να συμβούν, ξεφύγουν οι τιμές των καυσίμων από τα επιτρεπτά όρια, θα παρέμβουν οι μηχανισμοί ελέγχου της πολιτείας, δηλώνει ο έτερος Υπουργός, χωρίς βέβαια να διευκρινίζει ,τι άραγε θα μπορούσε να συμβεί, πλην της μείωσης της τιμής φυσικά, υπονοώντας μάλλον την πιθανή επιβολή δελτίου αγοράς καυσίμων, ή κυκλοφορίας εκ περιτροπής των οχημάτων και ανάμματος εκ περιτροπής των καλοριφέρ.

Τα τζάκια και οι σόμπες ξύλων και λοιπών αντικειμένων θα απαγορευτούν, οι καμινάδες θα γκρεμιστούν και θα επιβληθούν πρόστιμα στους παράνομους και αυθαίρετους, έτσι ώστε να προστατευθεί το περιβάλλον, άσχετα αν τελικά θα επιβιώσουν οι άνθρωποι, ώστε να ζουν και αυτοί σ αυτό το ιδανικό περιβάλλον της «επαναστατημένης» πολιτικής εξουσίας.

Όσοι δεν πειθαρχήσουν θα θεωρηθούν εχθροί της προπαρασκευής για την επερχόμενη, τον επόμενο αιώνα, επανάστασης και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά με αυξήσεις τιμών σε όλα τα είδη ευρείας κατανάλωσης.-