Ηλεία

Απαντά με αγωγές ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων για τις οφειλές των αρδευτών που αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ

Ακούστε το άρθρο

Κακά μαντάτα για τους αρδευτές- μέλη του ΤΟΕΒ Σαβαλίων, καθώς ο Οργανισμός το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει στην υποβολή αγωγών σε βάρος των κακοπληρωτών, αφού οι οφειλές αγγίζουν πλέον τα 2.100.000 ευρώ!

Ήδη η αρδευτική περίοδος έχει ξεκινήσει από τον Μάρτιο, ένεκα των καλών καιρικών συνθηκών, και ο ΤΟΕΒ Σαβαλίων βρίσκεται με το ‘πιστόλι στον κρόταφο’, αφού ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθεί στον αέρα και το αρδευτικό δίκτυο να σταματήσει να λειτουργεί εξαιτίας των οφειλών του προς τη ΔΕΗ για την κατανάλωση ρεύματος.

Στο απροχώρητο

Όσο συνεχίζεται η αδιαφορία από την πλευρά των αρδευτών, οι οποίοι όχι μόνο δεν καταβάλουν τις οφειλές τους αλλά δεν προσέρχονται ούτε για να συζητήσουν το ενδεχόμενο διακανονισμού, τόσο επιβαρύνεται η λειτουργία του Οργανισμού και η κατάσταση έφθασε πλέον στο απροχώρητο.

Ο ΤΟΕΒ έχει παλιές οφειλές απέναντι στη ΔΕΗ ύψους 930.000 ευρώ και έχει προχωρήσει σε σχετική ρύθμιση καταβάλλοντας με δόσεις το συγκεκριμένο ποσό. Ωστόσο, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, από τη στιγμή που ξεκίνησε η νέα αρδευτική περίοδος η ΔΕΗ απαιτεί, ανεξαρτήτως της ρύθμισης για τις παλιές οφειλές, να καταβάλλεται άμεσα το αντίτιμο της τρέχουσας κατανάλωσης κάθε μήνα.

Το πρώτο τιμολόγιο έχει καταβληθεί, αλλά πλέον υπάρχουν δυσκολίες για το δεύτερο και το τρίτο γιατί για το καθένα από αυτά το ποσό ξεπερνά τις 100.000 ευρώ. Σε περίπτωση που δεν καταβληθεί το ποσό της τρέχουσας κατανάλωσης, διακόπτεται και η ρύθμιση για τις παλιές οφειλές και ο ΤΟΕΒ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Παρά τις εκκλήσεις του Οργανισμού προς τους αρδευτές για να αρχίσουν να καταβάλλουν τις οφειλές τους, δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση.

Πλήρης αδιαφορία

Η υπόθεση έχει ανατεθεί στο δικηγόρο του Οργανισμού κ. Βασίλη Παπαδόπουλο και από τη στιγμή που δεν υπήρξε ανταπόκριση στις εκκλήσεις του ΤΟΕΒ, προχώρησε η διαδικασία της αποστολής ατομικών ειδοποιήσεων. Ούτε και σε αυτή την περίπτωση όμως υπήρξε ανταπόκριση.

«Γνωρίζουμε ότι όλοι αντιμετωπίζουν δυσκολίες και ταλαιπωρία. Άλλωστε και εμείς σαν Οργανισμός δεν τους ζητάμε να καταβάλλουν εφάπαξ όλο το ποσό της οφειλής αλλά να κάνουν έστω μία ρύθμιση για να αρχίσουν να εισρέουν και στον ΤΟΕΒ κάποια χρήματα. Υπάρχουν και κάποιοι που το έχουν σύστημα και δεν πληρώνουν από παλιά. Τώρα στείλαμε τις ατομικές ειδοποιήσεις και δεν εμφανίστηκε κανείς, έστω και για να συζητήσει το θέμα, να υπάρξει κάποιο ενδιαφέρον. Τίποτα…» λέει απογοητευμένος ο κ. Γιαννόπουλος ο οποίος ξεκαθάρισε ωστόσο ότι: «Η ανοχή τελείωσε. Ακολουθούμε τις αποφάσεις της Γενικής συνέλευσης και τη δικαστική οδό».

Μονόδρομος οι αγωγές

Το επόμενο βήμα πλέον είναι η υποβολή αγωγών κατά των οφειλετών και ο δικηγόρος του ΤΟΕΒ κ. Παπαδόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να συγκληθεί και έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου ο Οργανισμός να προχωρήσει σε απευθείας βεβαίωση των οφειλών των μελών του στη ΔΟΥ.

Το δίκτυο

Σε ότι αφορά τώρα την κατάσταση του αρδευτικού δικτύου, ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε ότι όπως κάθε χρόνο υπάρχουν προβλήματα λόγω της παλαιότητάς του, παρά ταύτα έχει καταφέρει ο ΤΟΕΒ και έχει ισορροπήσει την κατάσταση καθώς υπάρχει συνεργείο το ποίο αντιμετωπίζει τις ζημιές αυθημερόν. Οι όποιες καθυστερήσεις οφείλονται στις περιπτώσεις που ο Οργανισμός δεν έχει αντιληφθεί και δεν έχει ενημερωθεί για κάποια ζημιά.

Όλη η επικαιρότητα