Ελλάδα

Η απάντηση των «Πυρήνων» στον τραυματισμένο Μαζιώτη για «μεγαλομανία» και «παράκρουση»

Ακούστε το άρθρο

«Καμιά σχέση δεν είχαμε ούτε θα μπορούσαμε να έχουμε με αυτή την επίθεση στο Mαζιώτη (αν έγινε έτσι όπως έχει γραφτεί). Το ότι ο Mαζιώτης ρουφιανεύει εναντίον μας για ηθική αυτουργία σε ξυλοδαρμό – που ποινικά μπορεί να μετατραπεί σε κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας – είναι κάτι που μας εξέπληξε. Δεν περιμέναμε οτι θα πέσει τόσο χαμηλά ποτέ. Και κανένα “ψυχιατρικό πρόβλημα” δεν είναι δικαιολογία για καταδοτικές συμπεριφορές. Το ζεύγος των μελών του “αγώνα” Μαζιώτης-Ρούπα εδώ και καιρό προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας σύρουν μαζί τους σε ένα βούρκο ασυναρτησιών, ναπολεοντισμού και συνωμοσιολογίας. Mετα τη σύλληψη της Ρούπα αντιληφθήκαμε έντονα τη δυσωδία του πολιτικαντισμού και της μεγαλομανίας. Απο τις φαντασιώσεις της οτι θα έριχνε μόνη της το μνημόνιο (sic!) μέχρι τα ψεύτικα κείμενα για τη συμμετοχή 50 γυναικών κρατουμένων σε απεργία πείνας σε ένδειξη συμπαράστασης για αυτήν, καταλάβαμε οτι δεν μπορεί να διαχειριστεί τη συνθήκη της αιχμαλωσίας. Είναι δύσκολη η φυλακή όμως ένας αγωνιστής εκεί δοκιμάζεται και όχι στον θόρυβο που προσπαθεί να κάνει γύρω απο το όνομα του Εφτασαν μάλιστα να ερμηνεύσουν την σιωπηλή υπομονή μας, ως αποδοχή των παρανοϊκών κατηγοριών που εξαπέλυαν εναντίων μας. Ενω η αλήθεια είναι πως επιλέξαμε με τη στάση μας να μην βουτήξουμε τα χέρια μας στα σ….ά που ξέρναγαν. Δεν θέλαμε να ρίξουμε λάδι στη φωτιά της παράκρουσης τους και επιπλέον έπρεπε να προστατεύσουμε το μέσο αγώνα της απεργίας πείνας.»

Σε αυτές τις αναφορές προχώρησαν μέσα από τις φυλακές δύο κρατούμενα ηγετικά μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» ύστερα από τις καταγγελίες προ ολίγων ωρών των επίσης κρατούμενων μελών του «Επαναστατικού Αγώνα» Πόλας Ρούπα κα Νίκου Μαζιώτη . Με την ΕΛΑΣ να παρακολουθεί τον εντυπωσιακό «εμφύλιο» μελών των δύο πλέον σημαντικών ενόπλων οργανώσεων , με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, ειρωνικά σχόλια για την δράση τους . Οπου εκτός των άλλων αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν κεφαλαία γράμματα σε ονόματα αντιεξουσιαστών κι ονομασίες οργανώσεων».

Η καταγγελία αφορούσε επίθεση που δέχθηκε ο δεύτερος με μαχαίρι στην Ε Πτερυγα των φυλακών Κορυδαλλού από ομάδα 10 ποινικών- κυρίως αλλοδαπών – και για την οποία διατυπώθηκε η άποψη ότι «υπήρχε εντολή από μέλη των «Πυρήνων». Σύμφωνα με ανάρτηση σε διαδικτυακό τόπο αντιεξουσιαστών « ο Νίκος Μαζιώτης δέχτηκε χτυπήματα κυρίως στο κεφάλι, τα πλευρά αλλά και μαχαιριά στην κοιλιακή χώρα. Παρά την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε από περίπου 10 κρατούμενους και την σωματική καταπόνηση από τις 36 ημέρες απεργία πείνας, προέβαλε ισχυρή αντίσταση. Η στοχευμένη δολοφονική επίθεση εναντίων του συντρόφου, δεν ολοκληρώθηκε γιατί παρενέβησαν Κούρδοι και Τούρκοι κρατούμενοι οι οποίοι αμέσως ενημέρωσαν και τον αλληλέγγυο κόσμο εκτός των τειχών της φυλακής σχετικά με την επίθεση».

Είχε προηγηθεί ανάρτηση των μελών του «Επαναστατικού Αγώνα» ότι «οι δειλοί εκ των πυρήνων, έβαλαν άλλους να χτυπήσουν τον Μαζιώτη στην Ε΄πτέρυγα όπου μεταφέρθηκε, μετά από απεργία πείνας».

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαμάχη της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη υπήρξε μετά από αντιπαράθεση και σοβαρό επεισόδιο που είχαν προ τριών μηνών με άλλο κατηγορούμενο για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» και στον οποίο υπήρξε υποστήριξη από μέλη της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς». Σημειώνεται ότι κι άλλη φορά τα μέλη των «Πυρήνων είχαν δεχθεί κριτική από άλλους ενόπλους .Όπως συνέβη χαρακτηριστικά από τον τρόπο αντιμετώπισης του Χριστόδουλου Ξηρού στο σχέδιο«Γοργοπόταμος» για ανατίναξη των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίθεση στο Νίκο Μαζιώτη υπήρξε από έναν Αλβανό κι ένα Μαροκινό κρατούμενο , ενώ στο σημείο έσπευσαν κι άλλοι κρατούμενοι κυρίως αλβανικής καταγωγής.

Πάντως δικαστικοί λειτουργοί αλλά και στελέχη της ΕΛΑΣ που παρακολουθούν την έρευνα για την εν λόγω αιματηρή επίθεση σημειώνουν ότι «δεν μπορούμε να βρούμε ποιος ήταν ο λόγος της αιματηρής ενέργειας σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη αν αποκλεισθεί ότι κίνητρο ήταν η διαμάχη με άλλους ενόπλους. Πρέπει να ερευνηθεί διεξοδικά ποιοι ήσαν τα άτομα που εισέβαλαν στο κελί του μέλους του «Επαναστατικού Αγώνα» και ποιος ο οργανωτής της συγκεκριμένης επίθεσης. Υπενθυμίζουμε ότι στην Ε Πτερυγα των φυλακών Κορυδαλλού «αρχηγικό» ρόλο έχουν αλλοδαποί που έχουν κατηγορηθεί για την οργάνωση,μέσα από τις φυλακές και με χαρακτηριστική άνεση, της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στις αρχές Οκτωβρίου. Μάλιστα τα ίδια άτομα είχαν κατηγορηθεί πριν από έναν χρόνο και γι άλλη αιματηρή επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού. Όμως προς το παρόν δεν διαθέτουμε πληροφορίες για εμπλοκή τους στην επίθεση κατά Μαζιώτη. Ακόμη πρέπει να συνεκτιμηθεί –ασχετο αν έχει αξία στην συγκεκριμένη υπόθεση-ότι οι «Πυρήνες» είχαν συνεργασθεί με Αλβανούς ποινικούς στο σχέδιο απόδρασης προ τριετίας με την συμμετοχή του Χριστόδουλου Ξηρού. Ακόμη σε άλλους αναρχικούς είχαν αποδοθεί ευθύνες για άλλες επιθέσεις σε βάρος κρατουμένων για «προσωπικούς λόγους». Σημειώνεται ότι τα μέλη των «Πυρήνων » στο τωρινό κείμενο για την προσπάθεια επίρριψης ευθύνης σε αυτούς για την επίθεση κατά του Νίκου Μαζιώτη σημείωναν «δεν έχουμε μείνει ποτέ για κανένα λόγο ούτε έχουμε κάποιον γνωστό ή φίλο εκεί. Προφανώς δεν χτυπήθηκε από εμάς ή από κάποιο φίλο μας ή έστω ένα γνωστό μας».

Ωστόσο εντυπωσιάζει κι η αναφορά τους με την κριτική για την δημοσιοποίηση πληροφοριών για τους δράστες της επίθεσης κατά Μαζιώτη. Όπως σημειώνουν τα ηγετικά μέλη των «Πυρήνων» «το ότι βγήκαν κείμενα που καταδίδουν την όποια εθνικότητα των δραστών (στην αρχική ενημέρωση που βγήκε αναφέρθηκε ότι η πλειοψηφία των δραστών ήταν αλβανικής υπηκοότητας) είναι πραγματική εκδούλευση στην υπηρεσία και ρουφιανιά γιατί έτσι φωτογραφήθηκαν όλοι οι Αλβανοί κρατούμενοι στην Ε και αυτό ήδη έχει γίνει αντιληπτό σε όλο το κόσμο της φυλακής. Ακόμα και ο πιο καινούργιος κρατούμενος ξέρει ότι μετά από οποιοδήποτε γεγονός ή συμπλοκή δεν λέμε τίποτα που μπορεί να βοηθήσει την υπηρεσία δίνοντας τους πληροφορίες αλλά λύνουμε μόνοι μας ότι προκύψει. Αυτό το κάνουν όλοι εκτός από τους ρουφιάνους.

Πηγή: tovima

Όλη η επικαιρότητα