Ελλάδα Ηλεία

«Απαράδεκτα και ανυπόστατα ψεύδη ότι ζητήσαμε πίσω τα πλαστικά καπάκια που συγκεντρώθηκαν για τον Άγγελο» (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

«Απαράδεκτα και ανυπόστατα ψεύδη» χαρακτηρίζουν οι εκπρόσωποι του Σωματείου Παραπληγικών Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας, του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ Ν. Ηλείας «Ήλις» και της Εφημερίδας «Πατρίς», τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου της εταιρίας MasterScrap στην Αλεξάνδρα Λαδά, ότι ζήτησαν και έλαβαν πίσω τα καπάκια που είχαν συγκεντρώσει και παραδώσει για την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας για την αποθεραπεία του Άγγελου, του άτυχου νεαρού από το Βαρθολομιό που έμεινε παραπληγικός μετά από ηλεκτροπληξία.

Ο Άγγελος, τον Μάιο του 2015 υπέστη ηλεκτροπληξία, έξω από το σπίτι του στην Αθήνα. Μέχρι να φτάσει στο Νοσοκομείο, υπέστη δυο ανακοπές και τον επανέφεραν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Διασωληνώθηκε στο «Αγία Όλγα» και από εκεί διακομίσθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό». Αν και όλοι πίστευαν ότι δε θα τα καταφέρει, ο Άγγελος τους διέψευσε όλους και μέχρι σήμερα κάνει ένα τεράστιο αγώνα να επανέλθει. Για μεγάλο χρονικό διάστημα νοσηλεύτηκε στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Animus» της Λάρισας ενώ τον τελευταίο καιρό βρίσκεται στην Αθήνα ακολουθώντας ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα, και η εξέλιξή του,  σύμφωνα με την μητέρα του, είναι εντυπωσιακή. Το φθινόπωρο του 2016, ο πατέρας του, Μιχάλης Λαδάς, έφυγε από τη ζωή με την οικογένεια να αδυνατεί να ανταποκριθεί στα έξοδα της θεραπείας.

Τεράστιο κύμα αγάπης και αλληλεγγύης

Εκείνη την περίοδο, σύλλογοι, μουσικά συγκροτήματα και απλοί πολίτες, προσπάθησαν με κάθε τρόπο να στηρίξουν την οικογένεια του Άγγελου και τον δικό του αγώνα να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου ήταν τεράστια, με τις πρωτοβουλίες του Σωματείου Παραπληγικών – Κινητικά Αναπήρων, του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και ΑμεΑ «Ήλις» και της εφημ. «Πατρίς» να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Μέσα σε λίγες ημέρες είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 10 τόνους καπάκια, τα οποία παρέλαβαν οι συνεργάτες της εταιρίας (σ.σ με έδρα την Θεσσαλονίκη) από το Βαρθολομιό. Αφού ολοκληρωνόταν η διαδικασία ζύγισης, η μητέρα θα έπαιρνε στα χέρια της ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, για να καλύψει τα έξοδα από τη θεραπεία του Άγγελου.

Ακόμα περιμένει

Μέχρι σήμερα, η Αλεξάνδρα Λαδά δεν πήρε στα χέρια της ούτε ένα ευρώ από την μεγάλη αυτή εκστρατεία αγάπης που είχε πραγματοποιηθεί για τον γιο της, με τη συμμετοχή χιλιάδων ευαισθητοποιημένων Ηλείων πολιτών. Όπως εξήγησε στον Γιάννη Αργυρόπουλο και στην εκπομπή της ΟΡΤ «Μεσημέρι Μαζί» για μεγάλο χρονικό διάστημα, η επικοινωνία με τους εκπροσώπους της εταιρίας ήταν αδύνατη, αφού είτε την απέφευγαν, είτε δεν απαντούσαν στο τηλέφωνο. Μετά από πολλές προσπάθειες – όπως εξήγησε στην τηλεφωνική επικοινωνία – ο εκπρόσωπος της εταιρίας μ’ ένα μήνυμα στο κινητό της τηλέφωνο, την ενημέρωσε ότι τόσο οι δυο σύλλογοι όσο και η εφημ. «Πατρίς» ζήτησαν και πήραν πίσω τις ποσότητες που είχαν παραδώσει, με την αιτιολογία ότι η ίδια, δεν τους είχε ευχαριστήσει δημόσια. «Σε καμία περίπτωση δεν πίστεψα αυτό που ισχυρίστηκε και λυπάμαι πραγματικά, που πάτησαν πάνω στον πόνο μας και στο πρόβλημα του παιδιού μου για να αναδείξουν την εταιρία τους. Ντρέπομαι γιατί ο εκπρόσωπος της εταιρίας στην περιοχή είναι συγχωριανός μου και ξέρει την κατάστασή μας», είπε η κα Λαδά.

Ενημερωτικές επιστολές

Προκειμένου να ενημερώσει τους δυο Συλλόγους και την εφημ. «Πατρίς» για τα όσα συνέβαιναν, ώστε και οι ίδιοι να μάθουν ότι η βοήθειά τους δεν έφτασε ποτέ στα χέρια της οικογένειας, η κα Λαδά απέστειλε τρεις ιδιόχειρες επιστολές, στις οποίες αναφέρει αναλυτικά και τα όσα ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος της εταιρίας, στο μήνυμα που της έστειλε στο κινητό της τηλέφωνο. Τόσο οι κ.κ Παπαναγιώτου και Παπαδάτος όσο και ο κ.Βαρουξής, διέψευσαν τους ισχυρισμούς του εκπροσώπου της εταιρίας, με τους δυο πρώτους να έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια διερεύνησης του τι έχει γίνει, αφού όπως εξήγησαν στην εφημ. «Πατρίς», σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν με τον ίδιο, τους διαβεβαιώνει ότι έχει παραδώσει τα χρήματα στα χέρια της μητέρας. Κάτι που απέχει από όλα όσα αναφέρει στις επιστολές της η μητέρα.

Η εφημ. «Πατρίς» πάντως αλλά και η Ολυμπιακή Ραδιοφωνία Τηλεόραση, επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με τον εκπρόσωπο της εταιρίας, αλλά οι κλήσεις τους δεν απαντήθηκαν ποτέ.

Τον δρόμο στης δικαιοσύνης

Το Σωματείο Παραπληγικών πάντως, σκοπεύει να ενημερώσει τον Εισαγγελέα, προκειμένου να διαπιστωθεί που έχει καταλήξει η βοήθεια, γιατί όπως εξηγούν τα μέλη του Σωματείου, το οφείλουν και στον Άγγελο για τον οποίο ξεκίνησε η προσπάθεια αλλά και στους χιλιάδες Ηλείους πολίτες που συμμετείχαν σ’ αυτή την μεγάλη εκστρατεία αγάπης. Τον ίδιο δρόμο, δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν και οι δυο άλλες πλευρές, αφού σε κάθε περίπτωση, οι παραπάνω ισχυρισμοί αποτελούν δυσφήμιση και πρόθεση να πλήξουν την αξιοπιστία τους.

Όλη η επικαιρότητα