Απαράδεκτη ξενοφοβική επίθεση σε Έλληνες ομογενείς στις ΗΠΑ

Πρωταγωνιστές ενός απίστευτου επεισοδίου έγινε ένα ζευγάρι Ελλήνων ομογενών στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, καθώς έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης.

Όλα ξεκίνησαν όταν μία γυναίκα τους επιτέθηκε την ώρα που στέκονταν στην ουρά του σούπερ μάρκετ επειδή μίλαγαν ελληνικά.

«Στεκόμουν στην ουρά σε ένα σούπερ μάρκετ, μιλώντας στη γυναίκα μου… στα ελληνικά. Από το πουθενά, άκουσα κάποιον να γκρινιάζει πίσω μου και φάνηκε πως κάτι ήθελε να μου πει. Γύρισα και είπα «συγγνώμη;» και άκουσα να φωνάζει «να μιλάτε γ@@@@@να αγγλικά, εδώ είναι Αμερική», αναφέρει ο Θανάσης Παπούλιας μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, εξιστορώντας το φραστικό επεισόδιο.

«Έμεινα σοκαρισμένος. Ακολούθησε κάθε βρισιά που υπήρχε στο περιορισμένο λεξιλόγιό της. Για να με περιγράψει, να μου πει να γυρίσω πίσω στη χώρα μου. Το αστείο είναι πως πίστευα πως είμαι στη χώρα μου, στη χώρα που γεννήθηκα, στις ΗΠΑ. Μετά, το καλύτερο ήταν πως έπαθε σοκ όταν της απάντησα σε άψογα αγγλικά. Αλλά δεν σταμάτησε. Συνέχισε να βρίζει, να μου λέει πως εδώ είναι Αμερική. Τη λυπάμαι τη γυναίκα αυτή» έγραψε ο Θανάσης Παπούλιας, σημειώνοντας πως το «ευτυχές» του πράγματος είναι πως το ζευγάρι δεν είχε μαζί του τα παιδιά του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και αυτός αλλά και η σύζυγός του, είναι παιδιά μεταναστών, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στις ΗΠΑ και άρα είναι Αμερικανοί πολίτες.
Το ξενοφοβικό παραλήρημα της γυναίκας έληξε όταν η υπεύθυνη του καταστήματος την έδιωξε από το κατάστημα.

Πηγή: CNN