Ελλάδα

“Απεγκλωβίζονται” 150.000 υποψήφιοι οδηγοί – Τι θα γίνει με τους ηλικιωμένους

Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών σκιαγράφησε τι θα περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του Υπουργείου για τα διπλώματα, τις γουρούνες αλλά και τους ηλικιωμένους οδηγούς.

Σε κατάργηση του νόμου Σπίρτζη οδηγεί το νέο νομοσχέδιο που έχει έτοιμο προς κατάθεση το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να απεγκλωβιστούν πάνω από 150.000 υποψήφιοι οδηγοί ενώ παράλληλα να υπάρξει και ομαλότητα στις ανανεώσεις διπλωμάτων για ηλικιωμένους.

Όπως αναφέρει σε μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Με το νομοσχέδιο επείγουσες ρυθμίσεις θεμάτων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που καταθέτουμε, λύνονται επιτέλους τα προβλήματα στην απόκτηση διπλώματος που δημιουργήθηκαν όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Η κατάσταση ομαλοποιείται και το υπουργείο προχωρά άμεσα στο σχεδιασμό ενός σύγχρονου και λειτουργικού νομοσχεδίου για τις εξετάσεις οδήγησης.»

Όσον αφορά στις ανανεώσεις διπλωμάτων για οδηγούς με ηλικίες άνω των 74 ετών  ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε πως θα επανασυσταθούν άμεσα οι δευτεροβάθμιες ιατρικές επιτροπές ενώ σχεδιάζεται και περαιτέρω αναβάθμιση των ιατρικών εξετάσεων.

Παράλληλα θα συσταθεί ειδική επιτροπή η οποία σε 6 μήνες θα καταθέσει ένα σύγχρονο και λειτουργικό νομοσχέδιο για τις εξετάσεις οδήγησης λαμβάνοντας υπόψη τις ευρωπαϊκές επιτροπές.

Τέλος με το νέο νομοσχέδιο θα ανατεθεί στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το πλαίσιο λειτουργίας για τις «γουρούνες».

Όλη η επικαιρότητα