Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Απειλητικά τηλεφωνήματα δέχεται ο Κώστας Πελετίδης!

peletid.jpg
Ακούστε το άρθρο

Μπράβοι – «προστάτες» νυχτερινών κέντρων της Πάτρας απειλούν τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη; Δεν γνωρίζουμε αν όντως τέτοια πρόσωπα «κρύβονται» πίσω από τα τηλεφωνήματα που δέχθηκε ο Δήμαρχος το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ωστόσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πως το θέμα έχει απασχολήσει ευρέως τη δημοτική αρχή.
 

Καλά εξακριβωμένες πληροφορίες του «Κόσμου» αναφέρουν πως ο κ. Πελετίδης δέχθηκε απειλές σε σχέση με τη γενικότερη στάση που τηρεί έναντι των καταστημάτων εστίασης. Ο κ. Πελετίδης εξομολογήθηκε το περιστατικό σε στενό του συνεργάτη, ο οποίος γνωρίζει καλά τι συμβαίνει στον χώρο της νύχτας και του πρότεινε να λάβει μέτρα.

«Ίσως να κρύβονται και κακοποιοί πίσω από όλα αυτά» του είπε για να του επιστήσει την προσοχή. Τις ίδιες ημέρες, άνδρας που υπηρετεί στην Ασφάλεια Πατρών, ήλθε σε επαφή με στενό συνεργάτη του Δημάρχου και του ζήτησε να μεταβιβάσει στον κ. Πελετίδη πως θα πρέπει να προσέχει.

Ο Δήμαρχος Πατρέων πάντως… δεν μάσησε! Όπως είπε στους συνεργάτες του, θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του και δεν θα υποκύψει σε κανέναν εκβιασμό. Και το απέδειξε άλλωστε κόβοντας το ρεύμα στους πέντε ιδιοκτήτες καφετεριών που είχαν αφήσει απλήρωτους λογαριασμούς και μισθώματα. Φυσικά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να συνδέσουμε το περιστατικό του εκβιασμού με τους πέντε συγκεκριμένους επιχειρηματίες, αφού δύο ήδη πλήρωσαν ενώ και οι άλλοι κινήθηκαν εξωδικαστικά, όπως είχαν δικαίωμα να πράξουν.

Αλλωστε είναι γνωστοί επιχειρηματίες και με διαδρομή στον χώρο. Ωστόσο όμως ο δήμος έχει συναλλαγές με δεκάδες ακόμη επιχειρηματίες. Αρκεί μόνο να αναφέρουμε ένα σημαντικό στοιχείο: Από το σύνολο των καταστημάτων εστίασης που λειτουργούν στην πόλη, ο δήμος έχει εισπράξει μόνο το 0,87% των οφειλομένων.

Δηλαδή δεν τον πληρώνει … ούτε το 1%. Δεν αποκλείεται λοιπόν η γενικότερη πολιτική της νέας δημοτικής αρχής, είσπραξη τελών, πιέσεις για πληρωμές, και ξεκαθάρισμα της κατάστασης σε σχέση με τους «μπαταχτσήδες» να προκάλεσε τα απειλητικά τηλεφωνήματα.

Πηγή: dete.gr

Όλη η επικαιρότητα