Ελλάδα

«Απέραντη θλίψη, πικρία και απογοήτευση η απόφαση για την αποφυλάκιση Κορκονέα»

Ακούστε το άρθρο

Η αντίδραση από την πλευρά της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας για τον Επαμεινώνδα Κορκονέα, ο οποίος σκότωσε τον 15χρονο Αλέξη Γρηγορόπουλο.

Ο ειδικός φρουρός αναμένεται σε λίγες μέρες να βρεθεί εκτός φυλακής καθώς το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας του αναγνώρισε ομόφωνα το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και «έσπασε» τα ισόβια που του είχαν επιβληθεί πρωτόδικα για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Η οικογένεια του που πριν από 11 χρόνια κλήθηκε να θάψει το τότε 15χρονο παιδί νιώθει απέραντη θλίψη και απογοήτευση. Ενδεικτική είναι και η δημοσίευση του Ανδρέα Κωνσταντίνου με τον οποίο η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου, Τζίνα Τσαλικιάν, έχει αποκτήσει έναν γιο.

«Μαύρα σύννεφα στον ουρανό της ελληνικής δικαιοσύνης.

Απέραντη θλίψη, πικρία και απογοήτευση από τη σημερινή απόφαση του Εφετείου Λαμίας.

Η σημερινή απόφαση του Εφετείου Λαμίας είναι όνειδος και συνθέτει μια μαύρη σελίδα στην ιστορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Οι μεθοδεύσεις που ανερυθρίαστα και εντελώς απροκάλυπτα ακολουθήθηκαν, ειδικότερα αναφέρομαι στην εσκεμμένη επιμήκυνση της δικαστικής διαδικασίας για να ισχύσουν οι ευεργετικές διαδικασίες του νέου ποινικού κώδικα, είναι γνωστές στο πανελλήνιο και θα πρέπει σοβαρά να προβληματίσουν όλους τους πολίτες που διαθέτουν την κοινή λογική.

Ένα από τα κυρίαρχα θέματα που αναδύονται είναι: Πώς είναι δυνατό να αναγνωρίζονται ελαφρυντικά στον δολοφόνο ο οποίος αμέσως μετά το στυγερό έγκλημα επεδόθη ( όπως και μέλη της οικογένειας του ) σε μια βάναυση και πρωτοφανή εκστρατεία κατασυκοφάντησης και σπίλωσης της μνήμης του αθώου νεκρού παιδιού;» ανέφερε στο post του στο Facebook.

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, ο οποίος έπαιξε σημαντικό ρόλο στις μαύρες στιγμές της οικογένειας του Αλέξη Γρηγορόπουλου καθώς υπήρξε εκπρόσωπο της, μιλώντας με το newsbeast.gr δεν θέλησε να προχωρήσει σε περαιτέρω δηλώσεις, ζητώντας κατανόηση αυτές τις δύσκολες μέρες.

Όλη η επικαιρότητα