Εκπαίδευση

Απεργία διαρκείας αποφάσισε η ΕΛΜΕ Ηλείας

elme4.jpg
Ακούστε το άρθρο

Απεργία διαρκείας από τις 16 Σεπτεμβρίου, με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων πενθήμερων αποφάσισαν οι καθηγητές της Ηλείας κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Ηλείας την Πέμπτη, όπου εκφράστηκε η αγωνία και η αγανάκτηση των εκπαιδευτικών τόσο για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου όσο και για το εργασιακό τους μέλλον, αφού για την κυβέρνηση -όπως επισημάνθηκε- δεν αποτελούν λειτουργούς της εκπαίδευσης αλλά απλούς αριθμούς, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη -για μια ακόμα φορά- αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 4ου Λυκείου Πύργου, που «πλημμύρισε» από την οργή και αγανάκτηση των εκπαιδευτικών, αφού τα σχέδια της κυβέρνησης και του υπουργείου στέλνουν στον Καιάδα ολόκληρη τη νέα γενιά -όπως τονίστηκε-. Παράλληλα συνθλίβουν την εργασιακή και παιδαγωγική ύπαρξη χιλιάδων εκπαιδευτικών, οδηγώντας στη διαθεσιμότητα, την απόλυση, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την ωρομισθία.


Εκπαίδευση και ουσιαστική μόρφωση

Όσον αφορά τις μορφές πάλης, αυτές, όπως τονίστηκε, θα πρέπει να είναι αντίστοιχες της έντασης της επίθεσης που δέχεται ο εκπαιδευτικός κόσμος και της δυναμικής που αναπτύχθηκε από τις Γενικές Συνελεύσεις του περασμένου Μαϊου, του 16ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ και των δράσεων του καλοκαιριού.


Οι τοποθετήσεις και οι προτάσεις

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, με τον καθένα ξεχωριστά να εκφράζει την αγωνία του για την επόμενη ημέρα και τα σχέδια που επιφυλάσσει η κυβέρνηση και το υπουργείου για τον καθένα ξεχωριστά.

Επίσης, κατατέθηκαν δυο προτάσεις. Ο κ.Γιαννόπουλος εκ μέρους της ΕΛΜΕ (βασισμένη στην πρόταση της ΟΛΜΕ) πρότεινε απεργία διαρκείας από τις 16 Σεπτεμβρίου με τη μορφή των επαναλαμβανόμενων 5νθήμερων, Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γενική Συνέλευση προέδρων κάθε εβδομάδα.

Εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο κ.Αρβανιτίδης πρότεινε 48ωρες απεργίες, επαναλαμβανόμενες, με απόφαση κάθε φορά από τη Γενική Συνέλευση.

Τελικά, κατά την ψηφοφορία, η πρόταση που κέρδισε τη  μεγάλη πλειοψηφία ήταν αυτή της ΕΛΜΕ, με τους καθηγητές όμως να τονίζουν την ανάγκη για μαζική συμμετοχή και τήρηση αυτής της απόφασης.

Την πρόταση αυτή, θα μεταφέρει και θα στηρίξει στη Γενική Συνέλευση των Προέδρων των ΕΛΜΕ, την προσεχή Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ηλείας.

Νάνσυ Σπυροπούλου

(n_spyropoulou@yahoo.gr)

 

Όλη η επικαιρότητα