Ελλάδα

Απεργία την Τετάρτη: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Ακούστε το άρθρο

Οι συρμοί σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό θα «τραβήξουν χειρόφρενο» – Δείτε αναλυτικά τι θα ισχύσει για όλα τα μέσα μεταφοράς – Στην απεργία θα συμμετάσχουν και η ΠΝΟ (πλοία), αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών

Με απεργιακές κινητοποιήσεις και στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην 24ωρη απεργία που έχει προκηρύξει, για την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, η ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, αντιδρώντας στο αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Μετ΄εμποδίων θα κινηθεί το επιβατικό κοινό εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ, οι συρμοί σε μετρότραμ και ηλεκτρικό θα «τραβήξουν χειρόφρενο» για όλη τη μέρα.

-Τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00 – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται ως τις 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια θα ξεκινήσουν από τις 20:00.

Επίσης, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 οι εργαζόμενοι σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας μεταξύ 12:00 – 15:00.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις, στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν η ΠΝΟ (πλοία), αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Για 24ώρες θα σιγήσει και η ενημέρωση καθώς στην απεργία θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον τύπο και τα ΜΜΕ.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου και καλεί τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα πραγματοποιηθεί από κοινού με το ΕΚΑ και τις ομοσπονδίες του ιδιωτικού τομέα στις 11.00 π.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το ΠΑΜΕ έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 στα Προπύλαια.

Απεργία προκήρυξε η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις εργασιακές ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), τη Διαιτησία, τα μητρώα και τη λειτουργία των συνδικάτων.

Εκτός από τη συμμετοχή της στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη η ΟΛΜΕ κήρυξε στις 4 Οκτωβρίου στάση εργασίας 11 π.μ. – 2 μ.μ. για το πρωινό ωράριο και αντίστοιχες 3ωρες για το απογευματινό και το εσπερινό ενώ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1μμ στο Υπουργείο Παιδείας.

Στις κινητοποιήσεις της 4ης Οκτωβρίου θα συμμετάσχουν και οι δάσκαλοι (ΔΟΕ) διεκδικώντας «την ανατροπή των πολιτικών λιτότητας και υποβάθμισης της δημόσιας εκπαίδευσης και την έμπρακτη αναγνώριση του ρόλου και της προσφοράς του εκπαιδευτικού».

Το ΠΑΜΕ στην ανακοίνωσή του τονίζει ότι «Το πολυνομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο “ανάπτυξη παντού” είναι νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Δίνει γη και ύδωρ στους επενδυτές και γκρεμίζει όσα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα έμειναν όρθια με σκληρό αγώνα, στην περίοδο της κρίσης, με παράλληλο τσάκισμα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο γύψο το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.»

protothema.gr

Όλη η επικαιρότητα