Ηλεία

Αμαλιάδα: Απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά – Κάλεσμα για αγώνα διαρκείας

Ακούστε το άρθρο

Βολές κατά της ΓΣΕΕ εξαπέλυσε χθες στην απεργιακή συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας η πρόεδρος Νατάσα Παναγιωτάρα, ενώ το σύνθημα που κυριάρχησε στην πορεία που ακολούθησε ήταν: «Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας και όχι Γενική Συνομοσπονδία Εφοπλιστών Ελλάδας».

Η απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και παρά την συμμετοχή που κυμάνθηκε σε μέτρια επίπεδα, δεν έλειψε ο παλμός και τα μηνύματα για αντίσταση και αγώνα των εργαζομένων.

Η κα Παναγιωτάρα στην αρχή της ομιλίας της τοποθετήθηκε για το θέμα της ΓΣΕΕ και τα επιχειρούμενα συνέδρια, επισημαίνοντας ότι η ηγεσία της ΓΣΕΕ έχει ξεπουλήσει τους εργαζόμενους και υποστήριξε ότι είναι απούσα από όλα τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας ότι το Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας πολεμά και θα συνεχίσει να πολεμά μαζί με τις εργατικές δυνάμεις.

Τόνισε δε ότι τα Σωματεία υποφέρουν, ότι τα εργατικά ατυχήματα είναι καθημερινό φαινόμενο, νη ανεργία στα ύψη και η ανασφάλιστη εργασία έχει κερδίσει έδαφος.

«Έρχονται μεγάλοι αγώνες μπροστά μας και πρέπει να είναι είμαστε όλοι παρόντες. Εμείς θα παλεύουμε καθημερινά για να αλλάξουμε τα πράγματα» είπε χαρακτηριστικά.

Ημέρα- σύμβολο

Αναφορικά με την Πρωτομαγιά, την χαρακτήρισε μέρα- σύμβολο για την παγκόσμια εργατιά, που κουβαλάει μαζί της όλα τα διδάγματα από τις μεγαλύτερες μάχες που έχει δώσει το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

«Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι ένα διαρκές μήνυμα σε όσους λένε ότι οι αγώνες δεν έχουν αποτελέσματα, ότι δεν έχουν νόημα η πάλη, η σύγκρουση, η οργάνωση στον τόπο δουλειάς. Είναι μια απάντηση σε όσους λένε ότι ο αντίπαλος είναι παντοδύναμος, ότι τίποτα δεν τον «λυγίζει», ότι δεν έχουν νόημα οι απεργίες, γενικότερα οι εργατικοί αγώνες» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ενώ σχολίασε αρνητικά όσους δεν έδωσαν το παρών στην απεργιακή συγκέντρωση και προτίμησαν να μεταβούν σε πανηγυρικές εκδηλώσεις με χορούς και τραγούδια.

Στο ίδιο μήκος κύματος και όσοι από τους παρευρισκόμενους τοποθετήθηκαν για την ημέρα, οι οποίοι επεσήμαναν ότι η Πρωτομαγιά είναι ημέρα μνήμης για όσους θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα των εργαζομένων, τονίζοντας ότι οι μεγάλες μάχες κερδίζονται μόνο με αγώνες και κάλεσαν εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να συνεχίσουν τον αγώνα.

Μετά τις ομιλίες οι παρευρισκόμενοι πραγματοποίησαν πορεία από το Εργατικό Κέντρο στην πλατεία Ηρώων και εκεί κατέθεσαν ένα στεφάνι από κόκκινα γαρίφαλα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τιμώντας έτσι όσους αγωνίστηκαν για τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Όλη η επικαιρότητα