Ηλεία

Απεργιακή συγκέντρωση στον Πύργο την Πρωτομαγιά

Ακούστε το άρθρο

Στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχει το Συνδικάτο Οικοδόμων, και με απόφαση του Δ.Σ καλεί όλους τους οικοδόμους – μέλη του Συνδικάτου και τους μαγικούς φορείς της Ηλείας να δώσουν μαζικό και δυναμικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Μαϊου, στις 10:30 το πρωί, στην κεντρική πλατεία του Πύργου.

Στην απεργία θα συμμετάσχει και το Σωματείο Εργαζομένων στις Εμπορικές Επιχειρήσεις, στα Καταστήματα και στις Εταιρείες. Στην ανακοίνωσή του, αναφέρει μεταξύ άλλων «Τιμάμε την  εργατική πρωτομαγιά, τους εργάτες και τις εργάτριες που αγωνίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για την εργατική τάξη, για να σταματήσει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Τιμάμε αυτούς που πάλεψαν πριν από εμάς, στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, στους νεκρούς του Σικάγο, στους εργάτες της πρώτης ματωμένης πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, στους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Οι αγώνες και οι θυσίες της τάξης μας, μας διδάσκουν σήμερα πως κανένας εργαζόμενος δεν μπορεί να περιμένει να βελτιωθεί η ζωή του , αν δεν αγωνιστεί.  Τίποτα δεν χαρίζεται.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ»!

Όλη η επικαιρότητα