Πολιτική

«Απειλεί η  ΔΕΗ τους ΤΟΕΒ με διακοπή ρεύματος- σε κίνδυνο οι καλλιέργειες» – Ερώτηση του Γ. Κουτσούκου προς τον Β. Αποστόλου

Ακούστε το άρθρο

Σε βάρος των αγροτών και των καλλιεργειών που βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρεί να λύσει η ΔΕΗ τα σωρρευμένα προβλήματα της τριετούς διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Με τελεσίγραφο απειλεί με διακοπή της παροχής ηλεκτρικού  ρεύματος τους ΤΟΕΒ που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους, τινάζοντας στον αέρα την αρδευτική περίοδο την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι καλλιέργειες  των αγροτών της Ηλείας.

Παρά τα επανειλημμένα υπομνήματα των  ΤΟΕΒ  και του ΓΟΕΒ και τις επαφές που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, η ΔΕΗ αρνείται να προβεί σε ευνοϊκού χαρακτήρα ρυθμίσεις αποπληρωμής των οφειλομένων από τους ΤΟΕΒ,  έτσι ώστε να  συνεχιστεί ομαλά η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και να διασφαλιστεί η άρδευση των καλλιεργειών την θερινή περίοδο.

Με δεδομένο ότι οι ΤΟΕΒ, παρά τις προσπάθειές τους  αδυνατούν να εισπράξουν τα οφειλόμενα από τους αγρότες, λόγω της οικονομικής κρίσης και των αρνητικών επιπτώσεων στο εισόδημά τους από τα μέτρα που έχει λάβει η Κυβέρνηση, η εμμονή της ΔΕΗ στη διακοπή της ηλεκτροδότησης των ΤΟΕΒ θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Ηλείας, καθώς το κύριο εισόδημα των κατοίκων της προέρχεται από τον αγροτικό τομέα.

Για τους παραπάνω λόγους ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί :

Τι πρόκειται να πράξουν, ώστε να προωθήσουν ευνοϊκές ρυθμίσεις  παρόμοιες με τις 100  δόσεις, προκειμένου να αποτραπούν οι καταστροφικές συνέπειες μιας ενδεχόμενης διακοπής της ρευματοδότησης των ΤΟΕΒ ;

Ο ερωτών Βουλευτής

Γιάννης Κουτσούκος

Όλη η επικαιρότητα