Απίστευτο: Η Εθνική στίβου δεν πάει σε αγώνες διότι δεν βρήκε εισιτήρια ο ΣΕΓΑΣ!

Ο ΣΕΓΑΣ απέσυρε την ομάδα που επρόκειτο να ταξιδέψει στο Μινσκ για να συμμετάσχει στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη με την ελληνική αποστολή που επρόκειτο να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στο Μινσκ από τις 23 ως τις 28 Ιουνίου. Και τούτο διότι η Εθνική ομάδα του στίβου εν τέλει δεν θα συμμετάσχει στους αγώνες διότι, όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ, δεν βρέθηκαν αεροπορικά εισιτήρια με προορισμό την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας!

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ με ιδιαίτερη λύπη ανακοινώνει πως για τεχνικούς λόγους (αδυναμία εξεύρεσης εισιτηρίων) αποσύρει τη συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ. Από τις 18 Απριλίου, οπότε και η ομοσπονδία ενημερώθηκε από την ΕΟΕ πως πρέπει να προχωρήσει η ίδια στην έκδοση των εισιτηρίων καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μεταβεί η αποστολή στο Μινσκ.

Ο σχετικός διαγωνισμός για αεροπορικά εισιτήρια που προκηρύχθηκε άμεσα ήταν άγονος και οι απευθείας διαπραγματεύσεις, που ακολούθησαν με εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία, ακόμη και για μετάβαση μέσω τρίτης χώρας, δεν απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για την αδυναμία υλοποίησης της αποστολής και ζητά συγνώμη από αθλητές και προπονητές».

Υπενθυμίζεται ότι στο Μινσκ επρόκειτο να ταξιδέψουν οι εξής αθλητές:

100 μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) – Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)

110μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΑΟ Ηφαιστία)

100 μ. εμπ.: Κλειώ Σάντα (ΓΣ Αστέρας Αιγάλεω)

Ύψος: Αντώνης Μέρλος (Ποσειδών Λουτρακίου)

Μήκος: Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας)

Ακοντισμός: Σοφία Υφαντίδου (ΟΚΑ Βικέλας Β.)

4Χ400 μ.μικτή: Αντώνης Αλεξανδρίδης (ΟΣΦΠ), Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας), Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας)

800μ.Χ600μ.Χ400μΧ200 μικτή: Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς), Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων), Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.)