Αρθρογραφία

Απίστευτα κι όμως αληθινά…

skoup2_0.jpg
Ακούστε το άρθρο
Οι δημότες του Πύργου ζουν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μια αφόρητη κατάσταση,  εξ αιτίας της μη αποκομιδής των σκουπιδιών, όντας επί μακρόν όμηροι, λόγω άστοχων ενεργειών, παλινωδιών,  αδιεξόδων και παρασκηνιακών  πολιτικών πρακτικών.
Παρακολουθούν καθημερινά οι παρεπιδημούντες στην πρωτεύουσα του Νομού μας ένα θέατρο του παραλόγου,  το οποίο ανανεώνει συνεχώς τις θεατρικές του πράξεις, χωρίς να διαφαίνεται ακόμη στον ορίζοντα… το κλείσιμο  της αυλαίας.
 
Για το δράμα αυτό και για ό,τι κινείται στο παρασκήνιο θα επιδιώξουμε μια αντικειμενική προσέγγιση, παραθέτοντας γεγονότα και λέγοντας αλήθειες και μόνο.
 
Πράξη πρώτη
Με την απόφαση της Περιφέρειας ανά χείρας ο Δήμος Πύργου επιχειρεί εναπόθεση σκουπιδιών στις «Λίμνες», ως  μία λύση έκτακτης ανάγκης και για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.
Την ενδεχόμενη συμφωνία με τους κατοίκους έρχεται να τορπιλίσει η αχαρακτήριστη ενέργεια αξιωματούχου του Δήμου, ο οποίος με τις δηλώσεις του έβαλε λάδι στη φωτιά και δυναμίτισε την  προσπάθεια εξεύρεσης μιας κάποιας βραχυπρόθεσμης λύσης με νομικές εγγυήσεις.
 
Πράξη δεύτερη
Σύσσωμος ο τοπικός Τύπος «πυροβολεί» συγκεκριμένο  υπουργικό παράγοντα ( κάποιοι τον φωτογράφισαν ως τον «ηθικό αυτουργό»)  διότι … ξέχασε να υπογράψει την πολυπόθητη ΚΥΑ).
Ο ίδιος όμως  πολιτικός παράγων διαβεβαίωσε πρόσφατα  ότι ήταν  ο πρώτος που υπέγραψε την εν λόγω εγκριτική απόφαση, αλλά η λύση της Φυλής «λιμνάζει», διότι ο Δήμος Πύργου….  δεν έχει τα χρήματα  για την μεταφορά των σκουπιδιών.
 
Πράξη τρίτη
Διοχετεύεται πόρισμα  του υπουργείου Περιβάλλοντος, σε μερίδα του τοπικού Τύπου, το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για επερχόμενες μολυσματικές ασθένειες, λόγω της επί μακρόν παραμονής των σκουπιδιών δίπλα από την πόρτα κάθε δημότη του Πύργου.
Ο κουτοπόνηρος φυσικός αυτουργός της εν λόγω διαρροής χρησιμοποιεί επιστολή του υπουργείου, η οποία είχε σταλεί την 16η Δεκεμβρίου αποκλειστικά και μόνο σε ανώτατο δικαστικό λειτουργό της Ηλείας.
 
Πράξη τέταρτη
Το βάλτωμα της επίλυσης του κυρίαρχου αυτού προβλήματος  «οπλίζει» την περίσσια ιδιοτέλεια συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, ώστε να βρουν,  εκ του ασφαλούς, πρόσφορο έδαφος να … κάνουν την πλάκα τους,  με θύματα τους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής.
 
Πράξη πέμπτη
Ο δασάρχης ανακοινώνει ότι η περιοχή – η οποία δόθηκε από την Μητρόπολη, ώστε να μην περάσει ο Πύργος γιορτές μέσα στη μπόχα των σκουπιδιών – είναι αναδασωτέα από το 1981!
Δηλαδή αγαπητέ αναγνώστη επί 32 χρόνια… κάποιοι προφανώς είχαν νοικιάσει από… κάποιους το χώρο αυτό…, κάποιοι με… κάποιο πολιτικό μέσο «γευμάτιζαν» με τις παχυλές  επιδοτήσεις για τις καλλιέργειές τους στην εν λόγω περιοχή και τώρα  όλοι ανακάλυψαν – λόγω εισαγγελικής εντολής – την… πυρίτιδα.
• Τώρα… κάποιοι καθαρίζουν την σκόνη από τα  έγγραφα στα συρτάρια τους. 
• Τώρα… κάποιοι επαναστατούν,  γιατί τους παίρνουν το μέλι από το δάχτυλο.
( Ε ρε κατάντια και σήψη…)
 
Πράξη έκτη
Μέσα σε όλο αυτό το μπάχαλο κάποιοι… αλτρουιστές   – που μέχρι πρότινος μας μετέφεραν  την κραυγή αγωνίας της δημοτικής αρχής  για την σωτηρία της πόλης-  μας  μεταφέρουν  τώρα την  εκτίμηση ότι η αποχώρηση του ενός αποτελεί τη λύση για το καλό των πολλών… (αν  και τυπικά υπάρχει δικαιολογία για την βραδυφλεγή  αρνητική κριτική τους, αλλά όχι αντικειμενικότητα και ειλικρίνεια).
 
Μα θα πείτε εύλογα, ωραία και ανέξοδη είναι η παράθεση των ανωτέρω γεγονότων, αλλά φως στο τούνελ υπάρχει;
Γιατί ασφαλώς δεν αποτελεί λύση η δικαστική απόφαση, που λύτρωσε τον Πύργο από την μπόχα και τις αρρώστιες  κατά την περίοδο των εορτών.
Γιατί οι μέρες γρήγορα περνούν και θα ξαναγίνουμε σύντομα στο ίδιο έργο θεατές.
 
Υπάρχει πιθανόν φως στο τούνελ, μόνο  αν συγκεκριμένοι  δημόσιοι άνδρες ενεργήσουν με τέτοιο  τρόπο, ώστε  να βρεθεί λύση με οποιοδήποτε κόστος και παράλληλα να διασωθεί η πολιτική αξιοπιστία τους στα μάτια  των δημοτών.

• που δεν έλυσαν το πρόβλημα όταν έπρεπε, στέλνοντας στο σπίτι τους αυτούς που τορπίλισαν τη λύση των Λιμνών.
• που διοχέτευσαν επιστολές χωρίς  να αποκρύψουν  το όνομα του αποδέκτη , που εξέθεσαν εν αγνοία του και εν γνώσει τους.
• που πιστεύουν ότι οι δικαστικοί και οι αστυνόμοι είναι υποχρεωμένοι να λύνουν τα θέματα που οι ίδιοι είναι αρμόδιοι να χειριστούν για  να δώσουν λύση.
 
Και παράλληλα,  αν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα  τιθασεύσουν την πολιτική τους ιδιοτέλεια – που αποπνέει μεγαλύτερη δυσοσμία από τα βουνά των σκουπιδιών, που βρίσκονται πια σε αποσύνθεση – και αποβάλλουν την στρατηγική  των ανεύθυνων κραυγών και των ψιθύρων, χωρίς βατές προτάσεις και κυρίως χωρίς ηθική βάση, χάριν του καλού όλων των Πυργιωτών.
 
Επιπρόσθετα δε,  αν  η δημοτική αρχή  καλέσει τους αντιπάλους της μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά συμπολίτες της  έξω από αυτό, για να συνεργαστούν όλοι μαζί προς  εξεύρεση μιας τελικής λύσης.
Η αν, εν κατακλείδι, δείξει γενναιότητα και δηλώσει ότι θα παραιτηθεί σύσσωμη η  παράταξη, αν δεν βρεθεί τελικά λύση.
Για  να αναλάβει η αντιπολίτευση  –  όπως  ορίζει ο νόμος – επί ένα τετράμηνο τη διαχείριση του Δήμου , μέχρι τις προσεχείς εκλογές, ώστε  να  δώσει την δική της πρόταση και λύση στο πρόβλημα.
 
Για να πέσουν τελικά οι μάσκες και να μάθει ο καθένας Πυργιώτης, όχι μόνο τα ελλείμματα και τις αστοχίες των σημερινών διοικούντων,  αλλά και τις προτεραιότητες και την ηθική βάση αυτών που θέλουν, όπως δηλώνουν,  να διοικήσουν μελλοντικά τον Δήμο.
 
…Κι εδώ φτάνουμε στο τέλος της σημερινής αναφοράς μας, όσον αφορά   την θεατρική ιλαροτραγωδία που παρακολουθούμε.
Ο κάθε αναγνώστης  ας βγάλει πλέον τα δικά του συμπεράσματα.

Η  «ΠΑΤΡΙΣ»

Όλη η επικαιρότητα