Απλά είμαστε κρατιστές

Προσλήψεις στο Δημόσιο εξήγγειλε η Κυβέρνηση και μας χαροποίησε ιδιαίτερα, γιατί ήταν κάτι που είχε εξαγγελθεί και στο παρελθόν αλλά δεν υλοποιήθηκε και βέβαια ήταν κάτι που περιμέναμε από το έτος 2015, που παραλίγο να σκιστούν τα μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, αλλά το νεοφιλελεύθερο σύστημα επέβαλε και το τρίτο και πιο σκληρό.

Εμείς βόλεμα στο Δημόσιο θέλουμε, μονιμότητα,  καλές αμοιβές και χαλαρή εργασία αν υπάρχει, κρατικό συνδικαλισμό, άδειες δώρα, επιδόματα και όλα τα παρελκόμενα και κυρίως να μην μετριέται η παραγωγή στην εργασία καθώς επίσης και να μην αξιολογούμαστε.

Ποιος είναι αυτός αλήθεια που θέλει να μας αξιολογεί κιόλας, δεν καταλάβαμε δηλαδή ,ποιος τον αξιολόγησε αυτόν ως αξιολογητή  μας  και του έδωσε το δικαίωμα να μπαίνει στα προσωπικά μας δεδομένα και να γίνεται ο κριτής μας για το μέλλον μας, αλλά κυρίως για το μέλλον της Δημόσιας Διοίκησης, όπως την ξέρουμε, με τους αργούς και σταθερούς της ρυθμούς;

‘Επιασε τον σφυσμό  της κοινωνίας η Κυβέρνηση και επιτέλους διορίζει δημόσιους υπαλλήλους και αν το πιάσει πιο σοβαρά το θέμα, θα πρέπει να προχωρήσει και σε μαζικές εθνικοποιήσεις, να διορίσει κι άλλους δημόσιους και μόνιμους υπαλλήλους, να τους πληρώνει καλά και να τους φορολογεί καλά, έτσι ώστε να έχει και έσοδα το κράτος.

Δηλαδή τι πρέπει να γίνει, μήπως να παραμείνει το ισχύον σύστημα της ιδιωτικής οικονομίας, που ο καθένας κάνει ότι θέλει, πληρώνει ή δεν πληρώνει φόρους, θέλει ο ιδιωτικός τομέας να είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, αλλά και να προστατεύεται στα δύσκολα, και όταν η χώρα χρεοκόπησε την περίοδο 2004-2009, και που φάνηκε το 2010, δεν άντεξε και διαλύθηκε σε μεγάλο βαθμό;

Και εσείς που θα αρχίσετε τώρα, μετά την εξαγγελία διορισμών στο Δημόσιο, να διαμαρτύρεστε και να μιλάτε για περιορισμό του Δημοσίου, για ενίσχυση της παραγωγικότητας και άλλα νεοφιλελεύθερα, μήπως γνωρίζετε τι αμοιβές υπάρχουν σε αυτόν τον τομέα που λέγεται ιδιωτική οικονομία  και μάλλον δεν γνωρίζετε παρότι πρόσφατα σας το υπενθύμισε η διευθύντρια της αλυσίδας του Σούπερ Μάρκετ.

Έτσι λοιπόν, ξέρουμε βέβαια, ότι θα συμφωνήσετε μαζί μας, θα συμπαραταχτείτε με το μέτωπο της κεντροαριστεροσοσιαλδημοκρατίας, με τον ενίσχυση του κρατισμού σε όλους τους τομείς, ακόμη και με εκτεταμένες εθνικοποιήσεις παραγωγικών τομέων, στην ενίσχυση και προστασία  του κρατικού συνδικαλισμού, όπως τον γνωρίσαμε παλαιότερα στις ΔΕΚΟ, Τράπεζες, και όπως υπάρχει ακόμη σήμερα στον στενό δημόσιο τομέα.

Και βέβαια δεν θέλουμε να συνδέσετε την εξαγγελία περί διορισμών με τις επερχόμενες πολλαπλές εκλογές, εθνικές και ευρωπαϊκές, μην σας περάσει από το μυαλό ότι επιχειρούμε εξαγορά ψήφων, απλά συνέπεσε ο προγραμματισμός των εκλογών με τον προγραμματισμό των διορισμών, όπως συμβαίνει συνήθως και καλώς συμβαίνει.

Τι λέτε λοιπόν εσείς οι θιασώτες της ελεύθερης οικονομίας, εσείς που στο πρώτο ταρακούνημα την αφήσατε και χρεωκόπησε, αφήνοντας ένα εκατ. ανέργους, δεν θα ήταν καλύτερα να υπήρχε ένας δυνατός και σίγουρος δημόσιος τομέας, και να αντέχει όπως και άντεξε στην πρόσφατη χρεωκοπία της χώρας μας.

Ε  λοιπόν εμείς και η Κυβέρνηση που μας καλύπτει απόλυτα, επιχειρούμε να φτιάξουμε ένα δυνατό κράτος, ακόμη και επιχειρηματία.