Life

Απλά βήματα πώς να φτιάξετε μία λειτουργική κουζίνα

Ακούστε το άρθρο

Στις κουζίνες μας δεν φτιάχνουμε και προετοιμάζουμε μόνο το φαγητό μας. Δεχόμαστε φίλους, έχουμε οικογενειακές συζητήσεις και μερικές φορές απλά αράζουμε εκεί. Η ενίσχυση της οργάνωσης και της λειτουργικότητας της κουζίνας θα επιτρέψει να νιώθετε τον χώρο σας ανοιχτό, τακτοποιημένο καθώς και να φαίνεται όμορφος σε κάθε του χρήση. Εμείς θα σας δώσουμε μερικές τεχνικές, ιδέες και τρυκ για να ακολουθήσετε κατά την οργάνωση της κουζίνας σας.

#1: Κάντε μία δήλωση με τον κατάλληλο φωτισμό.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν πως ο φωτισμός σε μία κουζίνα είναι κάτι το δευτερεύον και πως δεν έχει καμία λειτουργία. Κάτι τέτοιο είναι πολύ λάθος. Η επιλογή σας μπορεί να επηρεάσει την συνολική εικόνα και λειτουργικότητα της κουζίνας. Σύμφωνα με πολλούς διακοσμητές και σχεδιαστές, το σωστό είδος φωτισμού δεν βοηθάει μόνο στην προετοιμασία του φαγητού αλλά ενθαρρύνει επίσης τους ανθρώπους να μαζεύονται και να αράζουν στην κουζίνα.

Ο IKEA προσφορες, για παράδειγμα, είναι ένας κατάλογος όπου μπορείτε να βρείτε πολλές προσφορές σχετικά με τον φωτισμό μίας κουζίνας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αγοράσετε online και από το eshop πολλά προϊόντα που θα απογειώσουν την λειτουργικότητα της κουζίνας σας.

#2: Αλλάξτε τους πάγκους σας.

Αν έχετε υπόλοιπο στον προϋπολογισμό για μόνο μία μεγάλη αλλαγή στην κουζίνα σας, διαλέξτε αυτήν. Οι περισσότεροι θεωρούν πως τα ντουλάπια είναι το πιο ορατό πράγμα σε μία κουζίνα. Στην ουσία, όμως, είναι οι πάγκοι. Ένας πάγκος από γρανίτη μπορεί να μεταμορφώσει την εμφάνιση και την λειτουργικότητα της κουζίνας σας και να την κάνει ένα μέρος όπου θα χαίρεστε να έχετε φίλους και συγγενείς. Οι άνθρωποι συχνά φοβούνται αυτή την αλλαγή επειδή απαιτείται η σωστή μόνωση και είναι μία ολόκληρη διαδικασία. Μόλις, όμως, δουν πως κάτι τέτοιο είναι πολύ εύκολο, ξετρελαίνονται. Με τον σωστό πάγκο θα μπορείτε η κουζίνα σας να είναι πάντα καθαρή και να λάμπει ενώ μπορεί να σας βοηθάει να απομακρύνετε λεκέδες, λάδια και όλα τα συναφή.

Το τρυκ που σας προτείνουμε σίγουρα είναι να εγκαταστήσετε ένα πάσο στην κουζίνα σας. Φαίνεται και πολύ όμορφο αλλά είναι και πολύ πρακτικό και λειτουργικό. Η συνάθροιση και το φαγητό της οικογένειας μπορεί να γίνεται εκεί και πολύ κοντά στην κουζίνα επίσης.

#3: Μην ξεχνάτε το ταβάνι της κουζίνας.

Συνήθως οι άνθρωποι τείνουν να παραβλέπουν την σημασία του ταβανιού στην κουζίνα. Τα ταβάνια μπορούν να απορροφούν ή να αντανακλούν φως προς τα κάτω, κάτι πολύ σημαντικό κατά την προετοιμασία του φαγητού. Όσο πιο ελαφριές είναι οι αποχρώσεις, τόσο πιο εύκολα θα βλέπετε το κρεμμύδι που θέλετε να κόψετε. Από εκεί μπορείτε επίσης να κρεμάσετε κατσαρολικά ή εργαλεία, είτε πάνω από τον φούρνο ή το πάσο σας, μια λύση που είναι πολύ βολική και λειτουργική αλλά και φαίνεται και πολύ όμορφη.

Τέλος, μία τέλεια ιδέα για να κάνετε την κουζίνα σας πιο λειτουργική είναι να αγοράσετε και να τοποθετήσετε μία σχάρα για το στέγνωμα των πιάτων πάνω από τον νεροχύτη, ειδικά σε περιπτώσεις όπου δεν έχετε χώρο στους πάγκους σας καθόλου. Μπορείτε να την αγοράσετε και online και να την συμπληρώσετε με άγκιστρα και θήκες για να κρεμάσετε περισσότερα εργαλεία κουζίνας.

Η Nora είναι ο στρατηγός περιεχομένου μολύβδου στους Outreach Monks και επίσης διαχειρίζεται την δημιουργική ομάδα. Ποτέ δεν εκπλήσσει τους αναγνώστες με τις εμπειρικές της απόψεις.

Όλη η επικαιρότητα