Ηλεία

Από Οκτώβρη ο βρεφικός σταθμός στην Αμαλιάδα

Ακούστε το άρθρο

Από  τον Οκτώβρη, και όχι με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αναμένεται να ξεκινήσει  η λειτουργία του βρεφονηπιακού  σταθμού του δήμου Ήλιδας, όπως γνωστοποίησε ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος κατά την προ ημερών συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος απάντησε  σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Άγγελου Κολόσακα , λέγοντας ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από το ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος», δεν θα έχουν γίνει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου οι όποιες παρεμβάσεις που απαιτούνται για το βρεφικό τμήμα, προσθέτοντας, ωστόσο,  ότι η διαδικασία προχωρά.

Οι προσπάθειες ξεκίνησαν πριν έναν χρόνο περίπου, ώστε το νέο τμήμα να λειτουργήσει στον παιδικό σταθμό του Καλίτσα.  Το Ν.Π.Δ.Δ.  υπέβαλε αίτηση και εντάχθηκε στην πρόσκληση που είχε εκδώσει η Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.  για την δημιουργία του βρεφικού τμήματος. Ωστόσο, απαιατείται η διαμόρφωση των χώρων στον υπάρχοντα παιδικό σταθμό για να μπορέσει να φιλοξενήσει και παιδιά ηλικίας από 6 μηνών έως δυόμιση ετών.

Όλη η επικαιρότητα