Τεχνολογία

Από τον δορυφορικό σταθμό του ΟΤΕ στη Νεμέα θα παρέχεται internet στις πτήσεις πάνω από την Ευρώπη

nemea.jpg
Ακούστε το άρθρο

Στο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στη Νεμέα θα εγκατασταθεί ο επίγειος δορυφορικός σταθμός του European Aviation Network-EAN, για παροχή internet σε πτήσεις πάνω από την Ευρώπη.

Ο κορυφαίος πάροχος κινητών δορυφορικών τηλεπικοινωνιών παγκοσμίως, Ιnmarsat επέλεξε τον Όμιλο ΟΤΕ για να εγκαταστήσει την επίγεια δορυφορική υποδομή του, με το Κέντρο στη Νεμέα “να λειτουργεί ως πύλη μεταξύ διαστήματος – εδάφους”.

΄Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Ομίλου ΟΤΕ, ο δορυφόρος θα επικοινωνεί με τον τερματικό εξοπλισμό των αεροσκαφών (MSS) και θα εξασφαλίζει την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών internet, που προσφέρει ο Inmarsat, με τον OTE να αναλαμβάνει τη λειτουργία τoυ σταθμού δορυφορικής πρόσβασης.

Το European Aviation Network είναι ένα πρωτοποριακό δίκτυο που θα επιτρέπει σε εκατομμύρια επιβάτες πτήσεων πάνω από την Ευρώπη να χρησιμοποιούν εν πτήσει τα smartphones και τις άλλες συσκευές τους, όπως θα έκαναν και στο έδαφος. Το ΕΑΝ θα συνδυάζει τη δορυφορική τεχνολογία του νέου δορυφόρου Inmarsat, με ένα νέο πανευρωπαϊκό επίγειο ευρυζωνικό δίκτυο τεχνολογίας LTE, που θα κατασκευάσει η Deutsche Telekom.

Ο Πρόεδρος της Inmarsat Aviation, Leo Mondale, σε δήλωση του αναφέρει πως το European Aviation Network είναι ένα σημαντικό έργο για τον Inmarsat, την Πολιτική Αεροπορία, και την Ευρώπη. Επιπλέον, σημειώνει “η συμφωνία με τον Όμιλο ΟΤΕ για εγκατάσταση του δορυφορικού σταθμού πρόσβασης στη Νεμέα είναι ένα από τα ορόσημα αυτού του συναρπαστικού έργου. Ο Όμιλος OTE μας έχει ήδη αποδείξει την αποτελεσματικότητά του, ως διαχειριστής του σταθμού δορυφορικής πρόσβασης Global Xpress στη Νεμέα. Με μεγάλη μας χαρά, επεκτείνουμε την υπάρχουσα συνεργασία, που διασφαλίζει υψηλής διαθεσιμότητας επικοινωνία, καθώς και οικονομίες κλίμακας που επιτυγχάνονται με τις συνέργειες των δορυφορικών υπηρεσιών του Inmarsat, GX και EAN, από το ίδιο Κέντρο Δορυφορικών Επικοινωνιών».

Από την πλευρά του, ο Chief Operating Officer Ομίλου OTE, Ζαχαρίας Πιπερίδης, σε δήλωσή του τονίζει “με τη συγκεκριμένη συνεργασία ο όμιλος ΟΤΕ επιβεβαιώνει ότι, πέρα των παραδοσιακών δορυφορικών υπηρεσιών, υποστηρίζει πλέον αξιόπιστα σε διεθνές επίπεδο, την απαιτητική αγορά τεχνολογιών νέας γενιάς που απαιτούν υποδομές και υπηρεσίες εξαιρετικά υψηλών προδιαγραφών. Τα Κέντρα Δορυφορικών Επικοινωνιών του Ομίλου ΟΤΕ στη Νεμέα και τις Θερμοπύλες είναι πλέον από τα σημαντικότερα της ευρύτερης περιοχής της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής και μπορούν να εξυπηρετήσουν τους σημαντικότερους δορυφορικούς οργανισμούς παγκοσμίως».

Πηγή: topontiki.gr

Όλη η επικαιρότητα