Καιρός

Από τον καύσωνα στις καταιγίδες: Χαλάει ο καιρός από το βράδυ του Σαββάτου

Ακούστε το άρθρο

Σημαντική μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις βραδινές ώρες του Σαββάτου από τα βόρεια με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, θα επηρεαστούν: Την Κυριακή η Μακεδονία, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά κατά περιόδους τα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Δυτική Πελοπόννησος και από το βράδυ η Ανατολική Στερεά η Εύβοια και η Βορειοανατολική Πελοπόννησος.

Τις πρωινές ώρες της Δευτέρας θα επηρεαστούν η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, τα νοτιότερα νησιά του Ιονυίου, η Δυτική και Νότια Πελοπόννησος.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας θα επηρεαστούν η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Ανατολική Στερεά -περιλαμβανομένης πρόσκαιρα της Αττικής- η Εύβοια, η Βορειοανατολική Πελοπόννησος και πρόσκαιρα η Ανατολική Μακεδονία, τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν τα βορειότερα νησιά των Κυκλάδων και η Θράκη.

Τα φαινόμενα κατά τόπους στην Κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Πιερία, την Χαλκιδική και στον Θερμαϊκό) τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Εύβοια θα είναι ιδιαιτέρως ισχυρά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα