Ηλεία Πολιτική

Στην Ηλεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Τι έγινε στην περιοδεία του στο νομό (PHOTOS – VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

«Ψεύτικες υποσχέσεις δεν θα σας δώσουμε. Ό,τι σας πούμε από τώρα μέχρι τις εκλογές, θα είναι μελετημένο, κοστολογημένο και θα το κάνουμε πράξη», ήταν η φράση που συνεχώς επαναλάμβανε ο πρόεδρος της ΝΔ στους πολίτες του Ηλειακού Κάμπου με τους οποίους είχε σύντομο διάλογο. Στην ουσία ο πρόεδρος της ΝΔ απαντούσε στο επιτυχημένο όπως ειπώθηκε από Ηλείους πρωτοσέλιδο της «Πατρίς» με τον τίτλο «Μας αρκεί η αλήθεια…».

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην περιοδεία του στον Ηλειακό Κάμπο συνοδευόταν από την σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, τον γραμματέα της ΠΕ κ. Νίκο Αυγενάκη και  τον τομεάρχη Εθνικής Άμυνας βουλευτή Βασίλη Κικίλια. Στην υποδοχή στο Ηλειακό έδαφος διακρίναμε μεταξύ άλλων τους: Κώστα Τζαβάρα βουλευτή,Κατσανιώτη Ανδρέα βουλευτή, Διονυσία Αυγερινοπούλου πρ. βουλευτή, Ανδρέα Μαρίνο πρ. βουλευτή, Γιώργο Κοντογιάννη πρ. βουλευτή, Θεοδ. Βλαγκούλη πολιτευτή, Γιάννη Αρβανιτάκη Περιφερειακό σύμβουλο, Ανδρέα Νικολακόπουλο πρόεδρο ΔΣ Δήμου Ήλιδας, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο δήμ. σύμβουλο, Χρήστο Γαβρά πρόεδρο ΝΟΔΕ Ηλείας, Κώστα Δέρβο πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Κακούρη Γιώργο τομεάρχη Ηλείας, Λουρίδα Ιωάννα γραμματέας ΔΗΜ.ΤΟ Πύργου

Βάρδα

Η επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησε περίπου στις 10 το πρωΐ από  τη Βάρδα όπου συναντήθηκε με κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής ενώ είχε περίπου 10λεπτη συνομιλία με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας Ανδρέα Τσίρο σε καφέ της πόλης. Ο κ. Τσίρος τον ενημέρωσε επιγραμματικά για μεγάλα και μικρά προβλήματα των εμπόρων της περιοχής και ο κ. Μητσοτάκης τον άκουσε με προσοχή.

Αριστερά στη φωτογραφία, η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο βουλευτής Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, και ο Βασίλης Κικίλιας, Τομέαρχης της Ν.Δ. στη Δυτική Ελλάδα.
Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βάρδας, Ανδρέας Τσίρος, με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Απευθυνόμενος στη συνέχεια σε κατοίκους και καταστηματάρχες ανέφερε τα εξής:«Ακούω με προσοχή. Γιατί ο σκοπός όλων αυτών των επισκέψεων δεν είναι μόνο να παρουσιάσουμε τις δικές μας θέσεις, αλλά να ακούσουμε και τα συγκεκριμένα τοπικά προβλήματα σε κάθε περιοχή την οποία επισκεπτόμαστε. Και η εικόνα την οποία αντίκρισα, σήμερα στη Βάρδα, δεν είναι μια εικόνα διαφορετική από αυτήν που βλέπω σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στον εμπορικό κόσμο. Μαγαζιά εξαιρετικά πιεσμένα, μείωση του τζίρου, γιατί υπάρχει μείωση της αγοραστικής δύναμης των Ελλήνων πολιτών και υπερβολικές φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις. Αυτή είναι μία εικόνα την οποία την βλέπουμε, δυστυχώς, σε όλη τη χώρα. Εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών μπορεί κατ’ αρχάς να ενισχυθεί μόνο μέσα από μια στοχευμένη πολιτική μείωσης φόρων και εισφορών. Μείωση στον ΕΝΦΙΑ, στη φορολογία εισοδήματος και στις επιχειρήσεις, για να δώσουμε ένα μήνυμα ότι στηρίζουμε την  πραγματικά υγιή επιχειρηματικότητα”.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πεζή πήγαινε από κατάστημα σε κατάστημα της Βάρδας συνομιλούσε με τους καταστηματάρχες λέγοντάς τους:

«Εμείς έχουμε ένα ξεκάθαρο σχέδιο που το ονομάζουμε «δεύτερη ευκαιρία». Στους ανθρώπους για να ξανασταθούν στα πόδια τους, πρέπει να δίνεται αυτή η δυνατότητα. Με έναν τρόπο που να αισθάνονται ότι η ζωή τους δεν έχει πλήρως καταστραφεί υπό το βάρος των χρεών τα οποία έχουν συσσωρευτεί τα χρόνια της κρίσης. Αλλά το πιο σημαντικό για μας είναι να μπορέσουμε να βάλουμε την οικονομία σε μία ουσιαστική αναπτυξιακή τροχιά».

Κουρτέσι

Δεύτερος σταθμός της επίσκεψής του το Κουρτέσι (σχετικό ρεπορτάζ σε άλλη στήλη) οπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες οι οποίοι και του ανέφεραν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος σήμερα.

Λεχαινά

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα Λεχαινά. Εκεί συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ  σε καφέ απέναντι από το δημαρχείο. Παρόντες στην υποδοχή μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Χρήστος Παλαιολόγος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ανδρέας Κορομηλάς, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νεόφυτος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΤΟ της ΝΔ κ. Γιώργος Κατσάπης που μετέφερε στον κ. Μητσοτάκη τα προβλήματα του Δήμου, ο πρόεδρος της ΔΚ κ. Γιώργος Γαλάτης κ.α.

Ανδραβίδα

Στην συνέχεια μετέβη στην Ανδραβίδα όπου τον υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Λάμπης Δημόπουλος και η πρόεδρος της ΔΚ κ. Ζωή Καραβανά. Στην συνέχεια επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Αγίας Σοφίας, όπου ξεναγήθηκε από αρχαιολόγο. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τον θαυμασμό του για το μνημείο. Ακολούθησε περιοδεία σε καταστήματα της πόλης όπου ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε στο οπωροπωλείο της και την πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασιλική Καραλάγα.

Γαστούνη

Επόμενος σταθμός του η Γαστούνη. Εκεί τον υποδέχθηκε ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Βασίλης Κασσιανός, ο αντιδήμαρχος κ. Σάκης Γεωργόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. Ο δήμαρχος Αλέξης Καστρινός απουσίαζε στις Βρυξέλλες.

Σε καφενείο της Γαστούνης κάτοικος της περιοχής του είπε για τις δυσκολίες που βιώνουν καθημερινά, αλλά και τα προβλήματα που τους έχει προκαλέσει η υψηλή φορολόγηση. «Με ρώτησε κάποιος», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, «αν θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Του απάντησα: Άλλος σου είπε ότι θα σου καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Εγώ δεν θα σου πω ότι θα καταργήσω τον ΕΝΦΙΑ. Θα σου πω ότι θα τον μειώσω κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε σύντομο διάλογο σε καφενείο της Γαστούνης, με τον γραμματέα της ΝΕ Ηλείας του ΠΑΣΟΚ, Διονύση Γιατρά.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αφού υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι η χειρότερη Κυβέρνηση που έχει περάσει στην Ελλάδα από τη Μεταπολίτευση,τόνισε: « Ψεύτικες υποσχέσεις δεν θα σας δώσουμε. Ό,τι σας πούμε από τώρα μέχρι τις εκλογές, θα είναι μελετημένο, κοστολογημένο και θα το κάνουμε πράξη. Και είμαι σίγουρος ότι με τη δική σας στήριξη και με τη στήριξη της μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει μια μεγάλη πολιτική νίκη στις επόμενες εκλογές, ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε τον τόπο από αυτό το αδιέξοδο, να τον οδηγήσουμε και πάλι στην ελπίδα».

«Μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να διασφαλίσει την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα…», ήταν το μήνυμα που έστειλε από την Αμαλιάδα χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηλεία, έφτασε στην Αμαλιάδα λίγο πριν τις 2 χθες το μεσημέρι και έτυχε θερμής υποδοχής από τα στελέχη της ΔΗΜΤΟ Αμαλιάδας και πολίτες. Το αυτοκίνητο που μετέφερε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στάθμευση στην συμβολή των οδών Καλαβρύτων και Ερμού και αυτός που τον καλωσόρισε ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Αμαλιάδας Τάκης Χριστοφόρου, με την μικρή του εγγονή να προσφέρει ένα μπουκέτο λουλούδια στον κ. Μητσοτάκη.

Η επιθυμία του κ. Μητσοτάκη ήταν περπατήσει στο κέντρο της πόλης για να συνομιλήσει με τους επαγγελματίες και τους πολίτες και αυτό έπραξε συνοδευόμενους από δεκάδες ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας.

 Μεγάλη αποδοχή

Χρειάστηκε βέβαια να σταματήσει πολλές φορές στην διαδρομή, αφού πολλοί ήταν αυτοί που ήθελαν να τον χαιρετήσουν και να του σφίξουν το χέρι, με ευχές για καλή επιτυχία στην εκλογική μάχη, όποτε και εάν είναι αυτή. Αυτοί που τον σταμάτησαν περισσότερες φορές στον δρόμο ήταν ηλικιωμένοι, οι οποίοι του εξιστορούσαν περιστατικά από το παρελθόν και κυρίως ιστορίες με τον πατέρα του, τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ενώ ένας από τους παλιούς ψηφοφόρους του κόμματος του υπενθύμισε ότι η επιτυχημένη πορεία του πατέρα του είχε ξεκινήσει από την Αμαλιάδα και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι επιτυχημένη θα είναι και η πορεία του νυν προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης μπήκε σε πολλά καταστήματα της πόλης, καθώς ήθελε να συνομιλήσει με τους επαγγελματίες και τους νέους εργαζόμενους, άκουσε τα προβλήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι απόρροια της οικονομικής κρίσης και κάλεσε τους πολίτες να τον εμπιστευτούν διαβεβαιώνοντας ότι με κυβέρνηση την Νέα Δημοκρατία θα αλλάξουν τα πράγματα στην χώρα, δίνοντας υποσχέσεις για μείωση της φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ, επισημαίνοντας παράλληλα ότι υπάρχει σχέδιο, υπάρχει πρόγραμμα για να εισέλθει η χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Παράλληλα, παρέλαβε και υπόμνημα αιτημάτων από τον Εμπορικό Σύλλογο Αμαλιάδας, ενώ σε μία από τις στάσεις του στην πλατεία Αγίου Αθανασίου ήπιε και ένα τσίπουρο με τους θαμώνες του ‘Αντώνη’.

Στην συνέχεια περπάτησε στον πεζόδρομο της Αμαλιάδας, χαιρέτησε θαμώνες στα καφέ, συνομίλησε με νέους και ήπιε καφέ στο ‘Central’, μαζί με τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Ηλείας Γιάννη Αλεξόπουλο και φοιτητές του ΤΕΙ Αμαλιάδας, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για το γνωστικό αντικείμενο του τμήματος και την προοπτική.

«Η χώρα πρέπει να επανέλθει στην κανονικότητα»

Στην Αμαλιάδα ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος της περιοδείας του στην Ηλεία και λίγο πριν την αναχώρησή του μιλώντας στους δημοσιογράφους ανέφερε:  «Είχα την ευκαιρία να συναντήσω πολλούς πολίτες και να συζητήσω μαζί τους τα καθημερινά τους προβλήματα. Κοινός τόπος παραμένει ο ίδιος, μία οικονομία η οποία παραμένει σε κατάσταση στασιμότητας, πολίτες οι οποίοι δεν βλέπουν προοπτική και οι οποίοι υποφέρουν υπό το βάρος της ασφυκτικής υπερφορολόγησης, νέοι αγρότες οι οποίοι αναζητούν μία καλύτερη διέξοδο και δεν έχουν πρόσβαση σε κοινοτικά κονδύλια, μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που δεν αντιλαμβάνονται το μέλλον τους μέσα από τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης. Η χώρα χρειάζεται μία μεγάλη πολιτική αλλαγή προκειμένου να επανέλθει στον δρόμο της κανονικότητας και της οικονομικής ευημερίας. Και αυτή την μεγάλη πολιτική αλλαγή μπορεί να διασφαλίσει μόνο η Νέα Δημοκρατία, η μεγάλη, φιλελεύθερη, κεντροδεξιά παράταξη, η οποία φέρνει στις τάξεις της καθημερινά ολοένα και περισσότερους πολίτες. Αντιλαμβάνονται ότι είμαστε η μόνη πολιτική δύναμη, η οποία έχει πραγματικό, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο σχέδιο για την μετα-μνημονίων εποχή».

Τον κ. Μητσοτάκη συνόδευαν ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης και ο Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Βασίλης Κικίλιας, οι πρώην βουλευτές Γιώργος Κοντογιάννης, Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Μαρίνος, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας Χρήστος Γαβράς, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο συντονιστής δημοτικού έργου Σπύρος Τζουλέκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, Χρήστος Βαλιανάτος και Βαγγέλης Χριστοφόρου, οι πολιτευτές Θεόδωρος Βλαγκούλης και Ολυμπία Βλαχαντώνη.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΗ

Όλη η επικαιρότητα