Παιδί

Αποχαιρετώντας την πιπίλα με τρεις τρόπους

Ακούστε το άρθρο

Πώς θα καταφέρετε το παιδί σας να αποχωριστεί την πιπίλα του με τρεις απλούς και έξυπνους τρόπους

Η Βάιολετ Τζιανόνε, παιδιατρικός σύμβουλος ύπνου και ιδρύτρια του Sleep Baby Sleep – μιας ιστοσελίδας αφιερωμένης στο να βοηθά τα μωρά να κοιμούνται – μέσα στο νέο της βιβλίο με τίτλο «Ώρα για ύπνο. Εκπαιδεύστε το μωρό σας να κοιμάται μέσα σε 7 ημέρες», δίνει οδηγίες για τον αποχωρισμό της πιπίλας. Αυτόν που μπορεί να επιτευχθεί με τρεις απλούς τρόπους…

Εάν το μωρό σας χρησιμοποιεί πιπίλα, υπάρχει μία περίοδος κατά την οποία θα προκύψει ένα – μικρό για κάποιες μαμάδες, μεγάλο για άλλες – πρόβλημα: Η περίοδος εκείνη όταν το μωρό γίνει πλέον νήπιο και φτάσει η ώρα να αποχαιρετήσει για τα καλά την πιπίλα. Οι περισσότεροι παιδίατροι και οδοντίατροι συστήνουν την κατάργηση της πιπίλας το πολύ στα δύο χρόνια, ώστε να προληφθούν στοματικά και οδοντιατρικά προβλήματα. Αυτό, μπορεί αγχωτικό για τους γονείς και τα νήπια, υπάρχουν ωστόσο σύμφωνα με τη συγγραφέα πολλοί καλοί τρόποι να το καταφέρετε. Ιδού, οι καλύτεροι:

1. Η νεράιδα της πιπίλας: Μπορείτε να πείτε στο μικρό σας ότι έφτασε η ώρα να έρθει η νεράιδα της πιπίλας και να πάρει τις πιπίλες της για να τις δώσει στα μωρά που τις χρειάζονται. Σε αντάλλαγμα θα αφήσει ένα ευχαριστήριο σημείωμα και ένα δώρο!

2. Ο σκουπιδοτενεκές: Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό, για τα μικρότερα παιδιά όμως ο μόνος τρόπος που μπορεί να καταλάβουν ότι κάτι χάθηκε για πάντα είναι να πάει μέσα στον σκουπιδοτενεκέ. Τα περισσότερα παιδιά, ακόμη και σε μικρή ηλικία, καταλαβαίνουν πως όταν κάτι πάει στα σκουπίδια δεν μπορεί να ξαναβγεί. Εξηγήστε του από πριν πώς είναι ώρα να αποχαιρετήσει την πιπίλα. Ζητήστε του να πετάξει όλες τις πιπίλες του στα σκουπίδια και τέλος! Μπορείτε να του προσφέρετε ένα δώρο επειδή ήταν πολύ γενναίο!

3. Χειροποίητο ζωάκι: Μπορείτε να φτιάξετε ένα χειροποίητο μαξιλαράκι ή ένα ζωάκι μαζί με το παιδί και να βάλετε μέσα την πιπίλα του. Τώρα το παιδί σας εξακολουθεί να έχει την πιπίλα του αλλά και έναν νέο φίλο για να κοιμάται μαζί του! Μπορείτε εύκολα να το κάνετε αυτό με οποιοδήποτε χνουδωτό ζωάκι, να το ανοίξετε σε μία ραφή, να βάλετε μέσα την πιπίλα και να την ξαναράψετε.

via

Όλη η επικαιρότητα